Κυβερνοεπίθεση εναντίον του ρωσικού Wikileaks

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέγιεφ καταδίκασε τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της ιστοσελίδας LiveJournal.ru και τις χαρακτήρισε «παράνομες και εξωφρενικές». Η ιστοσελίδα δέχτηκε πριν λίγες ημέρες εκτεταμένες επιθέσεις «άρνησης παροχής υπηρεσιών» με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν από τις αρχές οι δράστες.

Η ιστοσελίδα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς ιντερνετικούς προορισμούς στη Ρωσία και χρησιμοποιείται από επισκέπτες σαν ένα βήμα ανοιχτής συζήτησης για την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Όπως σημειώνουν εκπρόσωποι των αρμοδίων αρχών οι επιθέσεις είχαν σαν κύριο στόχο το blog του Αλεξέι Ναλβάνι που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα και το οποίο ασχολείται με υποθέσεις διαφθοράς στους κόλπους της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Media
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk