Δημοπρασία εντόκων του Δημοσίου ύψους 1,25 δισ.ευρώ την Τρίτη

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ αποφάσισε να μειώσει το επιτόκιο των δανείων αυτών κατά 1%

Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια (ΕΓΔ) διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, την Τρίτη 12 Απριλίου.

Έως τον Μάρτιο η Ελλάδα αντλούσε κεφάλαια από την αγορά μέσω της έκδοσης τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων με επιτόκιο χαμηλότερο από το 5,2% που κατέβαλε για τα έκτακτα δάνεια που λαμβάνει από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ αποφάσισε στα τέλη Μαρτίου να μειώσει το επιτόκιο των δανείων αυτών κατά 1%.

Ο ΟΔΔΗΧ πρέπει να καλύψει στις 15 Απριλίου συνολικές λήξεις εντόκων γραμματίων ύψους 2,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,44 δισ. ευρώ από εξάμηνα έντοκα και 960 εκατ. ευρώ από ετήσια.

Τον περασμένο μήνα, ο ΟΔΔΗΧ διέθεσε έντοκα γραμμάτια διάρκειας έξι μηνών ύψους 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,75%, 11 μονάδες βάσης υψηλότερο σε σχέση με την έκδοση του Φεβρουαρίου.

Ήταν η πρώτη έκδοση μετά την υποβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες από την Moody’s.

Ως ημερομηνία διακανονισμού για την δημοπρασία της Τρίτης ορίστηκε η 15η Απριλίου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 14 Απριλίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk