Διαψεύδεται η «οικειοθελής» αναδιάρθρωση του χρέους

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τα σενάρια περί «οικειοθελούς συννενόησης» με τους πιστωτές της χώρας με στόχο την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. Στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin την Παρασκευή και το Σάββατο δεν…

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τα σενάρια περί «οικειοθελούς συννενόησης» με τους πιστωτές της χώρας με στόχο την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

Μετά την επίσκεψη της τρόικας, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες με αντικείμενο την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου 2012-2015 και των μέτρων, ύψους 4 δισ. ευρώ, για το 2011.

Στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο δεν σημειώθηκε καμμία εξέλιξη για τα ελληνικά ζητήματα καθώς στο επίκεντρο βρέθηκε, όπως αναμένονταν, η προσφυγή της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.

Εξάμηνα έντοκα αύριο για 1,25 δισ. ευρώ

Εν τω μεταξύ, αύριο η Ελλάδα θα έχει την πρώτη της επαφή με τις αγορές για τον μήνα Απρίλιο με την έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ. Η έκδοση θα γίνει με δημοπρασία στην οποία συμμετέχουν οι Βασικοί Διαπραγματευτές των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου. Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.

Θα γίνουν δεκτές μη ανταγωνιστικές προσφορές μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των δύο εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, επομένως το ποσό που θα αντλήσει η Ελλάδα αναμένεται ότι θα φθάσει τα 2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk