Ταξίδια πολιτισμού στο Ελ. Βενιζέλος

Με τη λογική ότι το αεροδρόμιο είναι ένα σταυροδρόμι ανθρώπων και πολιτισμών και έχοντας μια προϊστορία στην διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων, οι άνθρωποι του «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνεργάζονται με 16 πολιτιστικούς φορείς για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου.


Με τη λογική ότι το αεροδρόμιο είναι ένα σταυροδρόμι ανθρώπων και πολιτισμών και έχοντας μια προϊστορία στην διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων, οι άνθρωποι του «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνεργάζονται με 16 πολιτιστικούς φορείς για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου.

«Ευχές από τον Πολιτισμό και την Τέχνη» είναι ο τίτλος του επετειακού πολιτιστικού προγράμματος στο αεροδρόμιο που έχει θέμα – τι άλλο; – το ταξίδι και θα διαρκέσει από τις αρχές Απριλίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υποδέχεται και πάλι στους χώρους του το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας «Γαία», το Ιδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, το Εθνικό Θέατρο, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Ηρακλειδών, το Ελληνικό Μουσείο Nobel, τις Εκδόσεις Μίλητος, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Α. Ωνάση, το Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκης και το National Geographic Greece.

Εκφράζοντας μέσα από τη δική τους ταυτότητα την έννοια «ταξίδι», οι πολιτιστικοί φορείς θα παρουσιάσουν στους χώρους του αεροδρομίου, μεταξύ άλλων, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, προβολές, συνοδεύοντας τα εκθέματά τους με ευχές για τα 10 χρόνια του αεροδρομίου.

Το Εθνικό Θέατρο θα «ταξιδέψει» και εκείνο στο αεροδρόμιο συμμετέχοντας με την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Πρόκειται για μια παράσταση η οποία αποτελεί κομμάτι της πρωτοβουλίας «Το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση» που στόχο έχει να φέρει ένα από τα σημαντικότερα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος αλλά και της παγκόσμιας δραματολογίας κοντά σε εφήβους και νέους. Στις 12 Μαΐου την παράσταση θα παρακολουθήσουν στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου μαθητές Λυκείων που θα νιώσουν τη μαγεία του θεάτρου μέσα σε έναν μάλλον αντισυμβατικό χώρο.

Σε συνεργασία με τη Μηνιαία Επιθεώρηση του Βιβλίου «Διαβάζω», ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνει λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «Ταξίδι στον Αέρα». Οι ενδιαφερόμενοι για το «λογοτεχνικό ταξίδι», θα μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΔΑΑ και στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Διαβάζω».

Παράλληλα, οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα μπορούν όπως πάντα να επισκέπτονται τις μόνιμες εκθέσεις του αεροδρομίου, την «Εκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων Περιοχής Αεροδρομίου» («Μουσείο»), την έκθεση «Ελευθέριος Βενιζέλος», αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και την έκθεση για το «Νέο Μουσείο της Ακρόπολης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk