Υλικά

1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα όπως στη χωριάτικη

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο

3 φλ. γάλα

3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αβγά

1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

έ.π. ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το αλατοπίπερο, την κανέλα και το μπαχάρι. Υπομονετικά και σε δυνατή φωτιά, τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, να μειώσουν στο 1/3 τον όγκο τους και να αποκτήσουν ένα καραμελένιο καφετί χρώμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και τα αβγά μέχρι να πάρουμε έναν χυλό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το δυόσμο και λίγο αλάτι. Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 1 περίπου ώρα.

Tips

*Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ένα οποιοδήποτε τριμμένο τυρί. Ένα πικάντικο κίτρινο ταιριάζει καλύτερα.