Το «τσουνάμι» των οπαδικών αντιδράσεων μετά τη συντριβή (6-0) της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό έκοψε τη φόρα του προέδρου της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Ενώ ο κ. Σταύρος Αδαμίδης ήταν έτοιμος να καλέσει τον Κώστα Μανωλά και τον Ισμαελ Μπλάνκο για νέο κύκλο συζητήσεων επιχειρώντας να τους πείσει να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με την Ενωση, πλέον έχει αποφασίσει ότι δεν θα βάλει την υπογραφή του σε αποφάσεις που θα αφορούν το ρόστερ της ερχόμενης περιόδου προτού ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο.
Οπως ο ίδιος τονίζει σε συνεργάτες και φίλους του, « εγώ δεν γνωρίζω αν θα είμαι στην ΑΕΚ μετά τον τελικό Κυπέλλου και τα πλέι οφ πρωταθλήματος.Το πιθανότερο είναι να έχω φύγει ».

Ως τη στιγμή λοιπόν που η νυν διοικούσα αρχή θα αποφασίσει να ανοίξει τα χαρτιά τηςμέσω συνέντευξης Τύπου αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου- αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο θεωρεί ότι μπορεί να κυβερνηθεί το κιτρινόμαυρο καράβι που μοιάζει ξανά να βουλιάζει, ο κ. Αδαμίδης δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αποφάσεις που αφορούν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Μοιραία και οι «καυτές» περιπτώσεις των Μανωλά και Μπλάνκο δεν γίνεται να αποτελέσουν εξαίρεση.

Ο Μπλάνκο είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ την τελευταία τετραετία έχοντας βρει 72 φορές αντίπαλα δίχτυα σε επίσημους αγώνες της ομάδας. Το σίριαλ του συμβολαίου του χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2009, όταν ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Νίκος Θανόπουλος είχε κάνει το λάθος να του τάξει 750.000 ευρώ ετησίως για να επεκτείνει το συμβόλαιό του ως το καλοκαίρι του 2013.

Αποδείχθηκε ότι ήταν μία κουβέντα με στόχο να… καλμάρει ο αργεντινός επιθετικός (ο οποίος τότε ζητούσε αύξηση αποδοχών) καθώς όταν τις τύχες της ΠΑΕ ανέλαβε ο κ. Αδαμίδης ο «Ζορό» ενημερώθηκε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ ήταν να αυξήσει τις αποδοχές του από τις 390.000 στις 430.000 ευρώ ετησίως!

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπλάνκο έχει έναν λόγο παραπάνω να αισθάνεται θιγμένος και ριγμένος όταν έχει σημειώσει 72 επίσημα γκολ με τη φανέλα της ομάδας τις τελευταίες (συμπεριλαμβανομένης και της εφετινής) τέσσερις σεζόν, δίχως να έχει την ανάλογη ανταπόδοση. Ουδέποτε του προσφέρθηκαν χρήματα τα οποία εύκολα δόθηκαν σε ποδοσφαιριστές που (κακά τα ψέματα) δεν έχουν προσφέρει μαζί ούτε τα μισά από όσα εκείνος. Αυτό είναι και το μεγάλο παράπονό του.

Δεν απαίτησε το 1 εκατ. ευρώ που είναι να παίρνει κάθε σεζόν ο συμπατριώτης του Νάτσο Σκόκο, ούτε τις περίπου 900.000 που είχε προσφέρει η ΑΕΚ στον Αλγερινό Ραφίκ Τζιμπούρ για να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Θα βολευόταν με αρκετά λιγότερα αλλά όχι και με ένα ποσό το οποίο θεωρεί ότι δεν αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του. Εν τέλει, ύστερα από αρκετές συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τους ατζέντηδες του Μπλάνκο, η ΠΑΕ κατέθεσε και μία πρόταση που οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή χαρακτήρισαν «ενδιαφέρουσα».

Ο κ. Αδαμίδης πρότεινε στον Μπλάνκο νέο διετές συμβόλαιο αντί 630.000 ευρώ ετησίως και οι ατζέντηδες του Αργεντινού δεσμεύτηκαν να απαντήσουν ως την Κυριακή 10 Απριλίου. Μόνο που πλέον η συγκεκριμένη προσφορά δεν βρίσκεται σε ισχύ αφού σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ακόμα κι αν ο 28χρονος επιθετικός την αποδεχθεί, η ΠΑΕ θα του ζητήσει να περιμένει ως το καλοκαίρι για την υπογραφή των συμβολαίων με ανοιχτό το ενδεχόμενο η δουλειά να «χαλάσει»!

Παράταση η οποία είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή από την πλευρά του Μπλάνκο, ο οποίος μένει ελεύθερος και δεν θέλει να είναι ξεκρέμαστος ως τον Ιούνιο περιμένοντας την Ενωση. Αλλωστε ενδιαφέρον να τον εντάξουν στο δυναμικό τους έχει δείξει αρκετές ομάδες της Ευρώπης. Η τουρκική Εσκισεχίρ και η ρωσική Λοκομοτίβ Μόσχας επιχείρησαν να τον αγοράσουν από την ΑΕΚ αλλά ο «Ζορό» απέρριψε τις προτάσεις καθώς προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στην Ελλάδα.

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η ΑΕΚ είχε στα χέρια της μία άκρως δελεαστική πρόταση από την (πρωτοπόρο της ιταλικής Serie Β) Αταλάντα για να παραχωρήσει τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό Κώστα Μανωλά, «πακέτο» με τον Σάββα Γκέντζογλου αντί περίπου 2 εκατ. ευρώ. Η δουλειά χάλασε λόγω της άρνησης του θείου και εκπροσώπου του ποδοσφαιριστή κ. Στέλιου Μανωλά, ο οποίος τότε έλεγε σε δικούς του ανθρώπους ότι « θα τον πάω σε μεγάλη ομάδα,επιπέδου Μπάγερν, ποια Αταλάντα τώρα;».

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα ο κ. Αδαμίδης είχε επιχειρήσει να πείσει τον νεαρό κεντρικό αμυντικό να επεκτείνει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του 2014, ωστόσο ο… πρεσβύτερος Μανωλάς είχε απορρίψει ασυζητητί την προσφορά η οποία προέβλεπε 240.000 ευρώ (από τις 50.000 που παίρνει τώρα ο Κώστας) ετήσιες πάγιες αποδοχές για τον ταλαντούχο στόπερ.

Υπέρ της άμεσης επέκτασης του συμβολαίου του «μικρού» Μανωλά είχε ταχθεί και ο προπονητής της ΑΕΚ κ. Μανόλο Χιμένεθ – ο οποίος την περίοδο εκείνη θεωρούσε βέβαιη την παραμονή του στην ομάδα και τη δεύτερη σεζόν του συμβολαίου του- έχοντας διαπιστώσει ότι κεντρικός αμυντικός με τα προσόντα και τα περιθώρια βελτίωσης που έχει ο Κώστας δεν υφίσταται άλλος στην ελληνική επικράτεια σε αυτή την ηλικία. Τουλάχιστον από αυτούς που όλοι γνωρίζουμε…

« Αυτό το παιδί δεν έχει ταβάνι.Μπορεί να παρουσιάζει βελτίωση από μέρα από σε μέρα,όχι από σεζόν σε σεζόν όπως άλλοι ποδοσφαιριστές.Αρκεί να έχει πάντα το μυαλό του μέσα στο κεφάλι του,να συνεχίσει να ακούει και να δουλεύει σωστά.Είμαι κι εγώ περίεργος να δω πόσο ψηλά θα φτάσει » ήταν η κατατεθειμένη άποψη του κ. Χιμένεθ σε μια από τις εφ΄ όλης της ύλης συζητήσεις του με τον πρόεδρο κ. Αδαμίδη, παρουσία του τεχνικού διευθυντή κ. Αρναρ Γκρέταρσον και του γενικού αρχηγού κ. Βασίλη Δημητριάδη. Ο Μανωλάς παραμένει προσγειωμένος κι ας λένε κάποιοι ότι έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα. Εχει ήδη, πολύ σύντομα, πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο της καριέρας του, να γίνει απαραίτητο μέλος της κιτρινόμαυρης οικογένειας. Οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι δεν θα περνούσε το κατώφλι της Ενωσης αν εκείνη την περίοδο εκτελούσε κάποιος άλλος χρέη τεχνικού διευθυντή στην ομάδα και όχι ο θείος του.

Το άσχημο για την ΑΕΚ είναι ότι ο τελευταίος το έχει βάλει «αμέτι μουχαμέτι» να τον πάρει από την Ενωση το καλοκαίρι του 2012 (όταν και εκπνέει το συμβόλαιό του) και να τον πάει σε ομάδα του εξωτερικού αν η διοικητική κατάσταση στην ΠΑΕ δεν αλλάξει δραματικά. Με την έλευση δηλαδή ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ