Π. Ψωμιάδης: Απειλεί με κόμμα όταν έρθει η ώρα

«Ορισμένοι γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά έχουν μείνει στον χώρο της Πολιτικής Ανοιξης. Γι΄ αυτούς είμαι ξένο σώμα» τονίζει με αιχμηρό ύφος προς «Το «Βήμα» ο κ. Π.Ψωμιάδης καυτηριάζοντας τη στάση μερικών συμβούλων του προέδρου της ΝΔ. Η ώρα είναι πέντε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, λίγες ώρες πριν από την εκδίκαση της έφεσης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος όταν ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης. «Το Βήμα» τον εντόπισε λίγο προτού πάει να παίξει ποδόσφαιρο για να εκτονωθεί.

«Ορισμένοι γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά έχουν μείνει στον χώρο της Πολιτικής Ανοιξης. Γι΄ αυτούς είμαι ξένο σώμα» τονίζει με αιχμηρό ύφος προς «Το «Βήμα» ο κ. Π.Ψωμιάδης καυτηριάζοντας τη στάση μερικών συμβούλων του προέδρου της ΝΔ. Η ώρα είναι πέντε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, λίγες ώρες πριν από την εκδίκαση της έφεσης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος όταν ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης. «Το Βήμα» τον εντόπισε λίγο προτού πάει να παίξει ποδόσφαιρο για να εκτονωθεί. Ο ίδιος, φανερά απογοητευμένος από τη στάση της ΝΔ, λέει με παράπονο πως δεν του τηλεφώνησε κανείς από την ηγεσία του κόμματος που στηρίζει 37 χρόνια. «Ως το πρωί δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο και αύριο έχω δικαστήριο» λέει και δεν παραλείπει να πει έναν καλό λόγο για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη και για άλλα στελέχη της ΝΔ. «Εχουν αντιληφθείότι, αν κάνω ένα κλικ, θα ανακατευθεί η τράπουλα;» λέει και θυμίζει παλαιότερες φράσεις του για τη δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Ο σχεδιασμός του δεν έχει αλλάξει και επαναλαμβάνει ότι είναι έτοιμος να κάνει μια κίνηση αλλά τονίζει πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή καθώς η κρίση βαθαίνει, η οικονομία πλήττεται και οι πολίτες είναι δύσπιστοι έναντι όλων. «Δεν άλλαξα γραμμή πλεύσης. Το λέω μήνες τώρα. Οταν θα έρθει η ώρα,θα κάνω τη σωστή κίνηση.Ούτε η γυναίκα μου το ξέρει. Εγώ δεν είμαι με τον Ολυμπιακό, αλλά πάντα βάζει γκολ την κατάλληλη στιγμή.Αυτό θα κάνω κι εγώ» λέει με έμφαση.
Παραμένει υπέρμαχος της επανένωσης της Κεντροδεξιάς και το λέει με έμφαση εννοώντας πως η λύση για τα προβλήματα της παράταξης θα βρεθεί μέσω της συνεννόησης όλων: της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. «Εγώ μιλάω εδώ και κάποιους μήνες για τη μεγάλη πατριωτική Κεντροδεξιά. Θα ήθελα από τον Αντώνη Σαμαρά αύριο κιόλας-το λέω χαριτολογώντας-να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις» σημειώνει και συμπληρώνει: «Είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ενωτικά μέσα σε μια ατμόσφαιρα πολιτικής συναίνεσης για την ανασύνθεση της μεγάλης Κεντροδεξιάς».
Ο περιφερειάρχης επιμένει ότι αυτός δεν λιθοβολεί κανέναν αλλά δυσπιστεί με πολλές κινήσεις της ηγεσίας και εντοπίζει το πρόβλημα στην ηγετική ομάδα τονίζοντας με νόημα: «Υπάρχουν σύμβουλοι που είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Τα έχω πει και στον ίδιο τον Σαμαρά». Στο σημείο αυτό, αν και διευκρινίζειπρος άρση τυχόν παρεξηγήσεων – ότι ο κ. Σαμαράς είναι η κυρίαρχη δύναμη στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ζητεί να υπάρξουν ρόλοι για όλους. Για τον εαυτό του, όπως λέει, δεν θέλει ρόλο αλλά λέει πως υπάρχει θέση για όλους και εμμένει στην ανάγκη επανένωσης της Κεντροδεξιάς.
Αποφεύγει όμως να αναφερθεί ονομαστικά στο ποιοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά δημιουργούν πρόβλημα και επιβαρύνουν το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος. «Δεν θα ονοματίσω εγώ ποιοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά δημιουργούν πρόβλημα. Αν χρειαστεί, θα τα πω και δημόσια, όπως έκανα και επί Κώστα Καραμανλή, όταν κατονόμασε τρία άτομα» απάντησε. Τονίζει ακόνα πως είναι δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος λέγοντας: «Εμείς είμαστε με την παράταξη και υπηρετούμε τον εκάστοτε πρόεδρο». Παραδέχεται όμως ότι το κλίμα δεν είναι καλό για τη ΝΔ και στη Βόρεια Ελλάδα Την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση και να καθήσουν κυρίως τα δύο κόμματα εξουσίας στο τραπέζι του διαλόγου τονίζει ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος ξεκαθαρίζει, σε αντίθεση με πολλούς στην ηγετική ομάδα της ΝΔ: «Ολα ξεκινάνε από την εθνική συνεννόηση.Αν μπορούν να συνεννοηθούν ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς,δεν θα ήμουν αρνητικός. Τα λέω αυτά για το καλό της χώρας και μετά για τη ΝΔκαι τον Σαμαρά» λέει, αν και διευκρινίζει πως η στάση του ΠαΣοΚ πολλές φορές πυροδοτεί το πολιτικό κλίμα.
«Αν καεί η χώρα, καιγόμαστε όλοι. Ενα είναι το κόμμα, η Ελλάδα.Κανείς από τους πολίτεςακόμη και στο εξωτερικό οι ομογενείς μας-δεν μιλάει πλέον για τα δύο μεγάλα κόμματα» σημειώνει. Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες σε ηγετικά στελέχη της περιόδου των κυβερνήσεων Καραμανλή λέγοντας ότι δεν είπαν την αλήθεια στον ελληνικό λαό πως η χώρα ήταν υπερδανεισμένη.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική