Κινητοποιήσεις από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία

Τη συμμετοχή της στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο και την Τετάρτη αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία, όπως και τη συμμετοχή στις αγωνιστικές παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους με την ΟΛΜΕ την επόμενη εβδομάδα. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με απεργίες μετά το Πάσχα, προαναγγέλλει επίσης η Ομοσπονδία.

Τη συμμετοχή της στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο και την Τετάρτη αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία, όπως και τη συμμετοχή στις αγωνιστικές παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους με την ΟΛΜΕ την επόμενη εβδομάδα.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με απεργίες μετά το Πάσχα, προαναγγέλλει επίσης η Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) αποφάσισε την Τετάρτη να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 9 Απριλίου στις 12:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος το απόγευμα της Τετάρτης 13 Απριλίου στις 18:30.

Επιπλέον, αποφάσισε και την ανάπτυξη αγωνιστικών μορφών παρέμβασης σε εργασιακούς χώρους σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ (Διοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία) στις 14 και 15 Απριλίου.

Όπως αναφέρει σχετικά ΔΟΕ, οι αποφάσεις πάρθηκαν «με τη συνεχιζόμενη διοχέτευση στον Τύπο, νέων σεναρίων για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με τα οποία αλληλοσυγκρούονται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις, αναιρώντας τόσο τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «»δεν θα θιγούν άλλο μισθοί και συντάξεις” όσο και παλαιότερες δηλώσεις υπουργών, ότι “δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές»».

Η ΔΟΕ εκτιμά ότι προετοιμάζεται «νέα άγρια επιδρομή στις αποδοχές των εργαζομένων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk