Δεύτερη κατάληψη στον Δήμο Αθηναίων

Διπλή έγινε το πρωί η κατάληψη στο Δήμο Αθηναίων. Μετά το Παλαιό Δημαρχείο που κρατούν επί 17 ημέρες οι συμβασιούχοι κατέλαβαν και τον 6ο όροφο του νέου δημαρχιακού μεγάρου στη Λιοσίων, όπου βρίσκονται τα γραφεία του δημάρχου κ. Γ. Καμίνη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Π. Μπέη. Ο δήμαρχος παραμένει αυτή την ώρα στο γραφείο του, ενώ το κτίριο έχει «σφραγιστεί» από τις αστυνομικές δυνάμεις και η είσοδος απαγορεύεται., ενώ στο δρόμο παραμένει άλλη ομάδα συμβασιούχων.

Διπλή έγινε το πρωί η κατάληψη στο Δήμο Αθηναίων. Μετά το Παλαιό Δημαρχείο που κρατούν επί 17 ημέρες οι συμβασιούχοι κατέλαβαν και τον 6ο όροφο του νέου δημαρχιακού μεγάρου στη Λιοσίων, όπου βρίσκονται τα γραφεία του δημάρχου κ. Γ. Καμίνη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Π. Μπέη.

Ο δήμαρχος παραμένει αυτή την ώρα στο γραφείο του, ενώ το κτίριο έχει «σφραγιστεί» από τις αστυνομικές δυνάμεις και η είσοδος απαγορεύεται, ενώ στον δρόμο παραμένει άλλη ομάδα συμβασιούχων.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι προχώρησαν στην νέα αιφνιδιαστική κίνηση μετά την απόφαση τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς όπως είπε στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου κ. Σπ. Πολυζώης πριν από δυο ημέρες είχαν ζητήσει ραντεβού με τον δήμαρχο αλλά η πρόταση τους δεν έγινε δεκτή. Ο κ. Καμίνης τους είχε αντιπροτείνει τότε τριμελής αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον Γραμματέα του Δήμου κ. Θ. Λιβάνιο, πρόταση που είχαν απορρίψει οι συμβασιούχοι θεωρώντας ότι «αυτή η λύση δεν θα αποτύπωνε την στάση αρωγής που διεκδικούν από το δήμαρχο οι εργαζόμενοι».

Αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις για την πραγματοποίηση νέας συνάντησης με τον δήμαρχο, στην οποία θα πάρουν μέρος οκτώ εκπρόσωποι από τα σωματεία των συμβασιούχων, ενώ αναμένεται και παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η 24ωρη παναττική απεργία των δημοτικών υπαλλήλων την οποία προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk