Στις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός για την ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας από τα σημάδια που έχει αφήσει η παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά κυρίως στις αναπτυξιακές δυνατότητες που διαμορφώνονται αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κηρύσσοντας με τον ομόλογό του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ το ελληνοαζερικό επιχειρηματικό φόρουμ το πρωί της Τετάρτης στο Μπακού.

«Εργαζόμαστε για την ταχεία επάνοδο της ελληνικής οικονομίας στο δρόμο της ανάκαμψης. Για το λόγο αυτό εκτός από τη δημοσιονομική εξυγίανση προχωράμε στην εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, οι οποίες περιλαμβάνουν υπόψη τους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και τις παραγωγικές της δυνατότητες»
, τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στις εξαγωγικές δυνατότητες κλάδων της ελληνικής οικονομίας, όπως οι κλάδοι των τροφίμων, των δομικών υλικών, των καλλυντικών, των φαρμάκων, κάλεσε τους αζέρους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν την πρόσφατη ψήφιση του νέου επενδυτικού πλαισίου και του νόμου για το fast track και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπούλιας έκανε ειδική αναφορά στην αμφίδρομη δράση και ανάληψη κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στις Ανανεώσιμες Πηγές, στην πράσινη ανάπτυξη και στη διύλιση του πετρελαίου, τομέα στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και εγγυάται, όπως είπε, πρόσφορη και αποδοτική συνεργασία.