Στο στόχαστρο της ΝΔ βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για τις δηλώσεις του. Παράλληλα στο επίκεντρο της «γαλάζιας» κριτικής τέθηκε και ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών και επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρης με αφορμή τη φημολογία για πρώην υπουργό της ΝΔ που βρέθηκε να έχει στο λογαριασμό του 178 εκ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης ζήτησε από τον κ. Παπακωνσταντίνου να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και επικαλέστηκε σειρά «αντιφατικών», όπως τις χαρακτήρισε δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών, κατά το τελευταίο διάστημα.

«Τελικά ο κ. Παπακωσταντίνου πότε λέει την αλήθεια; Επιτέλους ας αποφασίσει. Την αλήθεια ζητάμε από τον κ. Παπακωσταντίνου εδώ και μήνες» είπε ο κ. Μιχελάκης και ζήτησε να υπάρξει δημοσιοποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2010.

Για να ενισχύσει την κριτική του ο εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλέστηκε και τις πολλές παρεμβάσεις των βουλευτών του ΠαΣοΚ που έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στον υπουργό Οικονομικών.

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχελάκης άσκησε σκληρή επίθεση στο ΣΔΟΕ για την υπόθεση των 178 εκατ. ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν βουλευτές της ΝΔ για το θέμα (π.χ. ερώτηση στη Βουλή, μηνυτήρια αναφορά, κ.α.) ώστε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση.

«Κυκλοφορούν φήμες τις οποίες οι κυβέρνηση αφήνει να αιωρούνται, για να πηγαίνει η μπάλα αλλού και να μην κουβεντιάζουμε τα πραγματικά θέματα» είπε με έμφαση ο κ. Μιχελάκης και αναφέρθηκε σε «υπουργό-φάντασμα».

Ιδιαίτερα αιχμηρός όμως ήταν για τον κ. Καπελέρη, για τον οποίο είπε: «πώς ένας πολιτευτής του ΠαΣοΚ δεν μπορεί κάτω από τη δική του διοίκηση να αφήνει κυκλοφορούν τέτοιες φήμες, χωρίς να ξεκαθαρίζει την κατάσταση;».

Παράλληλα, άφησε και αιχμές στον κ. Παπακωνσταντίνου γιατί δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση και ανέφερε πως όσο το παιχνίδι διαρροών συνεχίζεται το θέμα παίρνει διαστάσεις σκανδάλου.


Βλέπουν μόνο «πράσινο» σκάνδαλο

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να βλέπει το σκάνδαλο της Siemens, ως «πράσινο» και ο κ. Μιχελάκης παρέπεμψε στη δήλωση του κ. Σαμαρά που είπε πριν πολύ καιρό στη Βουλή, για την υπόθεση της Siemens; «είμαι περίεργος να δω ποιοι 60 βουλευτές θα βάλουν την υπογραφή τους, για να συνεχιστεί μια συζήτηση η οποία είναι προδιαγεγραμένη και νομολογημένη, όσον αφορά στην παραγραφή των αδικημάτων για τους υπουργούς του ΠαΣοΚ, και χρησιμοποιείται μόνο σαν δίωξη εναντίον στελεχών της ΝΔ που κατηγορούνται χωρίς στοιχεία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με τη συζήτηση του πορίσματος, για το οποίο έχει πάρα πολλές και ριζικές ενστάσεις και επισημαίνει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία συμπεριέλαβε σε αυτό, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, τρεις πρώην υπουργούς της ΝΔ.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία βάζει στο ίδιο τσουβάλι δικούς της πρώην υπουργούς για τους οποίους –σύμφωνα με το πόρισμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το Βατοπαίδι- έχει επέλθει παραγραφή, αλλά και πρώην υπουργούς της ΝΔ, που καταγγέλλει αυθαίρετα και αβάσιμα, για τους οποίους δεν έχει επέλθει παραγραφή. Στη σατανική και άθλια αυτή μεθόδευση του ΠαΣοΚ δεν πρόκειται να συμπράξουμε» είναι η γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.