Νέο ρεκόρ για την αμόλυβδη βενζίνη

Νέο ρεκόρ σημείωσε την Τετάρτη η αμόλυβδη βενζίνη, με τη μέση τιμή πανελλαδική τιμή να διαμορφώνεται στο 1,681 ευρώ/λίτρο, ενώ σε ορισμένα πρατήρια της χώρας πωλείται ακόμα και προς 1,87 ευρώ/λίτρο. Το προηγούμενο ρεκόρ (1,68 ευρώ/λίτρο) είχε σημειωθεί στις 16 Μαρτίου.

Νέο ρεκόρ σημείωσε την Τετάρτη η αμόλυβδη βενζίνη, με τη μέση τιμή πανελλαδική τιμή να διαμορφώνεται στο 1,681 ευρώ/λίτρο, ενώ σε ορισμένα πρατήρια της χώρας πωλείται ακόμα και προς 1,87 ευρώ/λίτρο.

Το προηγούμενο ρεκόρ (1,68 ευρώ/λίτρο) είχε σημειωθεί στις 16 Μαρτίου.

Στα ύψη έχει ανέλθει και η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 90 λεπτά και διαμορφώθηκε στα 90,1 λεπτά το λίτρο.

Οι αυξήσεις οφείλονται κυρίως στη μεγάλη άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Τα νησιά παραμένουν οι ακριβότερες περιοχές για τα καύσιμα, με την αμόλυβδη να πωλείται έως 1,87 ευρώ το λίτρο (Κεφαλονιά) ενώ οι φθηνότερες περιοχές είναι Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Μακεδονία με τιμές που ξεκινούν από 1.574 ευρώ.

Το πετρέλαιο θέρμανσης κλιμακώνεται αντίστοιχα έως 99,9 λεπτά (Κυκλάδες) και ξεκινά από 84 λεπτά (Πέλλα και Εύβοια).

Σημειώνεται ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο φόρο σταματά στις 30 Απριλίου.

Η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια δεν έχει προκαλέσει ακόμα προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς, καθώς συνεχίζονται οι φορτώσεις από το διυλιστήριο της Motor Oil και οι εισαγωγές καυσίμων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία