Ερευνα: Ανάπτυξη 8% μέχρι το 2012 στις χώρες της Ασίας

Σταθερές προοπτικές ανάπτυξης των ασιατικών οικονομιών για τα δύο επόμενα χρόνια προβλέπει στην τελευταία της έκθεση η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB).Συγκεκριμένα αναμένονται ρυθμοί ανάπτυξης κοντά στο 7,8% μέχρι το 2012, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται η Ιαπωνία.

Σταθερές προοπτικές ανάπτυξης των ασιατικών οικονομιών για τα δύο επόμενα χρόνια προβλέπει στην τελευταία της έκθεση η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB).

Συγκεκριμένα αναμένονται ρυθμοί ανάπτυξης κοντά στο 7,8% μέχρι το 2012, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται η Ιαπωνία.

Οδηγοί της ανάπτυξης στις 45 χώρες που καλύπτει η έρευνα θα παραμείνουν η Κίνα και η Ινδία με ετήσιους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ άνω του 9% και 8% αντιστοίχως.

Ωστόσο ο πληθωρισμός, οι ανοδικές πιέσεις στο πετρέλαιο και σε βασικά διατροφικά είδη όπως και οι γεωπολιτικές αναταραχές στη Μέση Ανατολή εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν αρνητικά ιδιαίτερα τις πιο «εύθραυστες» οικονομίες της περιοχής.

«Η αναπτυσσόμενη Ασία περιλαμβάνει τα δύο τρίτα του φτωχότερου πληθυσμού παγκοσμίως οι οποίοι κινδυνεύουν από τις συνέπειες της αύξησης των τιμών» αναφέρεται στην έκθεση.

Ο μέσος πληθωρισμός στις ασιατικές χώρες εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 5% το 2011.
Από την άλλη πλευρά οι καταστροφές στην Ιαπωνία δεν αναμένεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις υπόλοιπες ασιατικές οικονομίες λόγω των εμπορικών δεσμών με την Κίνα, την Ευρώπη και την Αμερική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk