Συμφωνίες για απευθείας προμήθεια φυσικού αερίου (mp3)

Σημαντικές συμφωνίες για απευθείας προμήθεια φυσικού αερίου, αλλά και για επισκευές πλοίων στην Ελλάδα, υπέγραψαν Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν, κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην Μπακού. Ειδικά για το φυσικό αέριο, ελληνικές διπλωματικές πηγές, τόνιζαν προς «Το Βήμα», ότι πρόκειται για συμφωνία εξαιρετικά συμφέρουσα για την Ελλάδα, αφού έως τώρα η χώρα μας αγόραζε ποσότητες αερίου μέσω Τουρκίας. Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτεται η Τουρκία και οι μεσάζοντες, ανέφερε η ίδια πηγή.

Σημαντικές συμφωνίες για απευθείας προμήθεια φυσικού αερίου, αλλά και για επισκευές πλοίων στην Ελλάδα, υπέγραψαν Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν, κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην Μπακού.

Ειδικά για το φυσικό αέριο, ελληνικές διπλωματικές πηγές, τόνιζαν προς «Το Βήμα», ότι πρόκειται για συμφωνία εξαιρετικά συμφέρουσα για την Ελλάδα, αφού έως τώρα η χώρα μας αγόραζε ποσότητες αερίου μέσω Τουρκίας. Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτεται η Τουρκία και οι μεσάζοντες, ανέφερε η ίδια πηγή.

Αζέροι επίσημοι δήλωσαν από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι σκοπεύουν να πωλούν 0,7 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως στην Ελλάδα. Ο Αζέρος Πρόεδρος δήλωσε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας ότι «Το Αζερμπαϊτζάν ενδιαφέρεται να αυξήσει τις ποσότητες που προμηθεύει στην Ελλάδα και θέλει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τις δυνατότητες διαμετακόμισης αερίου μέσω Ελλάδας». Το Αζερμπαϊτζάν παρήγαγε 26,2 δις. κυβικά μέτρα αερίου το 2010, αυξημένα κατά 11,2% σε σχέση με το 2009.

Για τις συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα μας με τους Αζέρους, δίνει λεπτομέρειες, σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Ι. Διαμαντίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Μπακού.{{{ audio1 }}}
Στη συνέντευξη δίνει επίσης λεπτομέρειες για τη συμφωνία για την επισκευή πλοίων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk