Για ανάλγητη πολιτική που έχει τραυματίσει την κοινωνία, κατηγόρησε την κυβέρνηση την Τρίτη ο πρόεδρος της Ν. Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, σε περιοδεία του στην κεντρική αγορά της Νέας Ιωνίας.

Ο πρόεδρος της Ν. Δ., συνεχίζοντας τον κύκλο των επισκέψεών του σε δήμους της Β΄ Αθηνών, όπου η αξιωματική αντιπολίτευση ελπίζει σε αύξηση της δύναμής της με αιχμή την αντιμνημονιακή ρητορική, επέρριψε ευθύνες για τη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος.

«Δεν μπαίνει σήμερα άνθρωπος στα μαγαζιά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναρωτιέμαι τι επιτέλους πρέπει να συμβεί για να το καταλάβει η κυβέρνηση και να αλλάξει αυτή την ανάλγητη οικονομική πολιτική η οποία δημιουργεί αυτό το έλλειμμα κοινωνικής συνοχής. Εχει τραυματιστεί βαθύτατα η ελληνική κοινωνία» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, στην αιφνιδιαστική επίσκεψη που έκανε στη Νέα Ιωνία.

Ο κ. Σαμαράς άκουσε καταναλωτές και καταστηματάρχες να του εκφράζουν τα παράπονά τους για τη μείωση της αγοραστικής δύναμης και κατ’ επέκταση του τζίρου των επιχειρήσεών τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου των εμπόρων σημείωσε ότι το 25% των καταστημάτων στην περιοχή έχει βάλει λουκέτο. Παράλληλα επεσήμανε στον κ. Σαμαρά, ότι παλαιότερα, όταν ήταν το Πα.Σο.Κ στην αντιπολίτευση, είχαν επισκεφθεί την περιοχή, τόσο ο νυν Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, όσο και η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη. «Καλό θα ήταν να έρθουν και σήμερα να δούνε από κοντά την κατάσταση στην αγορά», ακούστηκε.

Λίγο αργότερα, σε συνομιλία που είχε ο κ. Σαμαράς με ένα κρεοπώλη άκουσε να του λέει: «Να πάρουν τα χρήματα από εκείνους που τα έκλεψαν». Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θύμισε την πρόταση του κόμματος για έλεγχο των πόθεν έσχες όλων όσων ανέλαβαν κυβερνητικά καθήκοντα από το 1974 έως σήμερα και μάλιστα να επεκταθεί ο έλεγχος και στις οικογένειές τους.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς, έδωσε και ένα στοιχείο της «γαλάζιας» πρότασης που θα καταθέσει η Ν. Δ. τονίζοντας την ανάγκη να γίνεται, όπου διαπιστωθεί παράπτωμα, και δήμευση της περιουσίας του πολιτικού, μια θέση που είχε εκφράσει πρώτος εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς, κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες τους και τις τοπικές αγορές. «Τώρα που πλησιάζει Πάσχα ο καθένας ας ξοδέψει στα καταστήματα της γειτονιάς του. Να βοηθήσει τους καταστηματάρχες, την περιοχή, την τοπική αγορά», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από όλους αυτές τις άγιες μέρες να δείξουν σύμπνοια, ανθρωπιά, αγάπη και πάνω απ’ όλα αλληλεγγύη, όπως είπε, για τον άνθρωπο που έχει ανάγκη τον άρρωστο, τον φτωχό, τον ηλικιωμένο.

Στο πλαίσιο που έθεσε και σήμερα ο κ. Σαμαράς, θα συνεχίσει να κινείται η Ν. Δ. ενόψει και της παρουσίασης της επικαιροποιημένης οικονομικής της πρότασης. Ήδη το οικονομικό επιτελείο συνέχισε και σήμερα να επικρίνει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρα να δηλώνει: «Η Κυβέρνηση, με την φορολογική της πολιτική και με την πρακτική του «δεν πληρώνω», τιμωρεί την επιχειρηματικότητα, αυξάνει τα «λουκέτα» στην αγορά και συντελεί στη διόγκωση της ανεργίας».