Ζήτημα πολιτισμού

Για τον εξανθρωπισμό του κολαστηρίου της Λέρου χρειάσθηκαν χρόνια καταγγελιών, πάμπολλες εκθέσεις και συνεχείς παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ολα τα στοιχεία και ιδιαιτέρως η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη βεβαιώνουν ότι το κολαστήριο της Λέρου αναβιώνει στα Λεχαινά, όπου είναι εγκατεστημένο το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων. Οπως αποκαλύπτει η έκθεση οι συνθήκες είναι άθλιες, τα παιδιά δένονται σε κρεβάτια – κουβούκλια, η κακομεταχείριση δεν έχει όρια, ανήλικα κινούνται μεταξύ ενηλίκων, γενικώς οι προσφερόμενες υπηρεσίες παραπέμπουν σε άλλο αιώνα. Οφείλουν οι επίσημες αρχές να επέμβουν το ταχύτερο, έστω κι αν χρειασθεί να ξοδέψουν παραπάνω

Ζήτημα πολιτισμού | tovima.gr

Για τον εξανθρωπισμό του κολαστηρίου της Λέρου χρειάσθηκαν χρόνια καταγγελιών, πάμπολλες εκθέσεις και συνεχείς παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ολα τα στοιχεία και ιδιαιτέρως η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη βεβαιώνουν ότι το κολαστήριο της Λέρου αναβιώνει στα Λεχαινά, όπου είναι εγκατεστημένο το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων.

Οπως αποκαλύπτει η έκθεση οι συνθήκες είναι άθλιες, τα παιδιά δένονται σε κρεβάτια – κουβούκλια, η κακομεταχείριση δεν έχει όρια, ανήλικα κινούνται μεταξύ ενηλίκων, γενικώς οι προσφερόμενες υπηρεσίες παραπέμπουν σε άλλο αιώνα.

Οφείλουν οι επίσημες αρχές να επέμβουν το ταχύτερο, έστω κι αν χρειασθεί να ξοδέψουν παραπάνω.

Ας τα κόψουν από κάπου αλλού.

Η φροντίδα ανήμπορων παιδιών είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα πολιτισμού. Τον οποίο δεν θα τον παραδώσουμε στην κρίση, όσο βαριά κι αν είναι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk