Απών από την έναρξη της δίκης του θα είναι ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οπως δήλωσε στενός συνεργάτης του, ο Καβαλιέρε δεν σκοπεύει να παραστεί στο δικαστήριο κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».

Η δίκη ξεκινά την Τετάρτη 6 Απριλίου και ο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι πλήρωσε την ανήλικη Ρούμπι Καρίμα για να κάνει σεξ μαζί του, εκμεταλλευόμενος τη θέση του.

«Έχει ήδη αποφασιστεί ότι δεν θα παραστεί στη δίκη» δήλωσε ο Τζιάνι Λέτα στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης αφορά μόνο διαδικαστικά ζητήματα.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Μπερλουσκόνι είχε παραστεί στο δικαστήριο για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Στη δίκη δεν θα επιτραπεί η παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, ενώ οι δημοσιογράφοι θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο ηχητικά ντοκουμέντα.

Οι συνήγοροι του «Καβαλιέρε» έχουν καλέσει δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης – ανάμεσά τους και το διάσημο ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ – ενώ πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα ανέφεραν ότι οι δικηγόροι του ιταλού πρωθυπουργού θα ισχυριστούν ότι η «πέτρα του σκανδάλου» Ρούμπι Καρίμα δεν ήταν ανήλικη.