Δεν λέει να συνέλθει ο Παναθηναϊκός από την ήττα που υπέστη προς 45 ημερών από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», που επί της ουσίας έθεσε τους Πράσινους εκτός διεκδίκησης του ελληνικού πρωταθλήματος. Το Τριφύλλι στους έξι τελευταίους αγώνες στη Σούπερ Λίγκα έχει στραβοπατήσει τέσσερις φορές, ενώ έχει νικήσει μόλις δύο!

Μετά την ήττα (2-1) από τον Ολυμπιακό, ακολούθησαν η εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον Ατρόμητο και η νέα εκτός έδρας ήττα (2-0) από τη Λάρισα. Εν συνεχεία, ο Παναθηναϊκός επικράτησε (3-1) του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και της Κέρκυρας (2-1) στο ΟΑΚΑ, αλλά την περασμένη Κυριακή επέστρεψε στις γκέλες με μια ακόμη ήττα (1-0) από τον ουραγό της βαθμολογίας και πεσμένο στη Β’ Εθνική Πανσερραϊκό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της διαφοράς στους 13 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τη (νέα) κάκιστη εμφάνιση της ομάδας του και κατ’ επέκταση το αρνητικό αποτέλεσμα, φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για την αγωνιστική καθίζηση που παρουσιάζει το Τριφύλλι μετά την ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο στις 19 Φεβρουαρίου. Μολονότι, ο πορτογάλος κόουτς διαπιστώνει ότι στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του παρουσιάζονται με μεγάλη διάθεση, κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν βγάζουν ανάλογο χαρακτήρα, γεγονός που τον προβληματίζει ιδιαίτερα εν όψει της κρίσιμης μάχης των πλέι οφ που θα δώσει το εισιτήριο για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 65χρονος προπονητής εντοπίζει το πρόβλημα κυρίως στον ψυχολογικό τομέα καθώς, όπως έλεγε σε στενούς συνεργάτες του, δεν τίθεται θέμα ποδοσφαιρικής ποιότητας, διότι οι παίκτες του είναι σαφώς ανώτεροι (σε όλα τα επίπεδα) από τους ποδοσφαιριστές των υπόλοιπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Ο κόουτς Φερέιρα θεωρεί ότι οι Πράσινοι δεν μπαίνουν σε όλα τα παιχνίδια (ιδίως σε αυτά απέναντι στις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες) με την απαιτούμενη σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση και το πληρώνουν…

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει απολέσει δέκα βαθμούς από τις τρεις ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού: τρεις από τον Πανσερραϊκό (ήττα 1-0), πέντε από τη Λάρισα (ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ και ήττα 2-0 στην AEL FC Arena) και δύο από τον Αστέρα Τρίπολης (ισοπαλία 1-1 στην Τρίπολη).

Αν μάλιστα συνυπολογισθούν και οι εντός έδρας απώλειες βαθμών από τον Ατρόμητο (1-1) και την Ξάνθη (1-1) _ομάδες που επίσης έδωσαν και δίνουν μάχη για την παραμονή_ γίνεται αντιληπτό ότι οι Πράσινοι… πονάνε κυρίως στον τομέα της ψυχολογικής προετοιμασίας για παιχνίδια με ομάδες που θεωρούνται εύκολοι αντίπαλοι.

Το θετικό είναι πως στη διαδικασία των πλέι οφ το Τριφύλλι, κατά τα φαινόμενα, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, σε παιχνίδια που εκ των πραγμάτων έχουν χαρακτήρα ντέρμπι. Κάτι που πιθανώς θα αφυπνίσει και τους ποδοσφαιριστές του κόουτς Φερέιρα.