Το εν Ελλάδι σκηνικό έχει επαναληφθεί αμέτρητες φορές. Πιο πρόσφατα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ ένα κέρμα βρίσκει και ρίχνει στο στο έδαφος τον βοηθό διαιτητή κ. Σπύρο Τρύφωνα. Το ματς συνεχίζεται κανονικά. Συντάσσεται «κατηγορητήριο» βάση όσων έγραψε και με τον τρόπο που τα έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος. Ορίζεται δικάσιμος. Παρουσιάζονται οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων ΠΑΕ και εκδικάζεται η υπόθεση.

«Δεν έγινε τίποτα σοβαρό. Ηταν μια κακιά στιγμή. Το κέρμα πετάχτηκε σε μια διακοπή του αγώνα και δεν διεκόπη ο αγώνας εξ αιτίας αυτού. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει όλα τα μέτρα. Τον βρήκαμε αυτόν που το έκανε από το κλειστό κύκλωμα και θα απαγορευτεί η είσοδός του στους επόμενους αγώνες. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί αρκετά για την καταπολέμηση της βίας και οι προσπάθειες έχουν αποδώσει» είπε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βασίλης Γκαγκάτσης στην εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης.

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 28.500 ευρώ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου των Ερυθρολεύκων κ. Γιάννης Μώραλης παραδεχόταν σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι «εκείνος ο οπαδός που πέταξε το κέρμα δεν βρέθηκε ποτέ. Δεν είναι τόσο καλής ποιότητας το κλειστό κύκλωμα που να εντοπίζει με ακρίβεια τον δράστη». Ακολούθησε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα γνωστά έκτροπα. Οι εκδικάσεις για αυτά είναι ακόμη σε εξέλιξη…

Στη Γερμανία την περασμένη Παρασκευή, στο 88’ της αναμέτρησης Ζανκτ Πάουλι – Σάλκε και ενώ το σκορ ήταν 0-2 ένας ανεγκέφαλος πέταξε ένα πλαστικό ποτήρι μισογεμάτο με μπύρα στην πλάτη του βοηθού διαιτητή.

Μολονότι ο βοηθός σηκώθηκε από το χόρτο σχεδόν άμεσα ο διαιτητής διέκοψε οριστικά και χωρίς συζήτηση την αναμέτρηση. Ο τηλεσχολιαστής αναρωτήθηκε πόσο σύντομα θα βρεθεί ο δράστης και αν θα μετρήσουν τα γκολ του Ραούλ και του Ντράξλερ με τα οποία διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα, καθώς και οι κόκκινες κάρτες που δέχτηκαν οι Καλά και Μπαρτέλς των γηπεδούχων.

Για όλα τα υπόλοιπα δεν υπήρχε αμφιβολία. Η Ζανκτ Πάουλι θα μηδενιζόταν (θα υπήρχε επανάληψη του αγώνα αν το σκορ ήταν υπέρ της γηπεδούχου ή ισόπαλο), ενώ η πειθαρχική επιτροπή της γερμανικής ομοσπονδίας συνεδρίασε τη Δευτέρα και σε λιγότερο από δύο ημέρες θα ανακοινώσει τις περαιτέρω τιμωρίες (πρόστιμο και πιθανώς ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών)!

Για την ιστορία, ο 43χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη προτού προλάβει να αποχωρήσει από το γήπεδο, ενώ το περιστατικό χαρακτηρίζεται από παίκτες, προπονητές και διοίκηση της Ζανκτ Πάουλι ως «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του συλλόγου…

Στην Αγγλία ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σαββατιάτικης νίκης (2-4) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο επί της Γουέστ Χαμ Γουέιν Ρούνεϊ, μόλις ολοκλήρωσε το χατ τρικ του (σε διάστημα 14 λεπτών) ανατρέποντας το σκορ από 0-2 σε 3-2, πανηγύρισε έξαλλα βρίζοντας έναν κάμεραμαν που βρισκόταν πίσω από το τέρμα και ο οποίος κατέγραφε τις κινήσεις του.

Η αγγλική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το περιστατικό (το οποίο καταγράφηκε μόνο στις τηλεοπτικές κάμερες και ο διαιτητής δεν μπορούσε φυσικά να το έχει αντιληφθεί) και θα ανακοινώσει τη Δευτέρα (4/4) την απόφασή της για τον διεθνή επιθετικό!

Τουλάχιστον σε κάποιες χώρες η αθλητική δικαιοσύνη και οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες δουλεύουν (κατά της βίας) και δεν μας δουλεύουν… Εδώ δεν διακόπηκε οριστικά ο ημιτελικός Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ όταν πήρε φωτιά η φανέλα του γκολκίπερ της Ενωσης Σεμπάστιαν Σάχα.