Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του δεν πρόκειται να παραιτηθούν, καθώς η ΑΕΚ έχει μπροστά της δύο σημαντικούς στόχους. Υπογράμμισε επίσης πως θα δώσει συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης αμέσως μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ενώ για τα γεγονότα της Κυριακής (03/04) είπε πως όλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν αντιρρήσεις, αλλά ειρηνικά. Μάλιστα, ανέφερε πως είπε σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο να μην κατέβουν στο γήπεδο εάν δεν αισθάνονται άνετα με τον τρόπο που θα μετακινηθούν σε αυτό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Αδαμίδη στον «NOVAΣΠΟΡ FM 94.6»

Για τη στάση που θα κρατήσει μετά τα περιστατικά της Κυριακής (03/04), ο Σταύρος Αδαμίδης, είπε: «Μετά την αγωνιστική ντροπή του 6-0 γίναμε μάρτυρες διαφόρων προσπαθειών στα δρώμενα και τη λειτουργία της ομάδας, που με κορύφωση τα χθεσινά γεγονότα δεν τιμούν κανέναν. Εγώ και η διοίκηση δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες μας. Κάνουμε όμως μια συγκεκριμένη προσπάθεια με τα μέσα που έχουμε. Ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μας παραιτούμαστε, γιατί έχουμε τον τελικό του Κυπέλλου και τα πλέι οφ, δύο μεγάλους στόχους.

Για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους, τόνισε: «Όταν έρθει η ώρα, αμέσως μετά την εκπλήρωση των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων, θα δώσω μία συνέντευξη Τύπου και θα πούμε τι παραλάβαμε, τι κάναμε και το πώς πρέπει να βαδίσει η ΑΕΚ. Ξέρουμε τι έχουμε κάνει, ποια είναι τα προβλήματα και πώς πρέπει να βαδίσει η ΑΕΚ, αλλά θα περιμένουμε την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών μας».

Σχετικά με τα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα και εάν γνώριζε τι πρόκειται να γίνει, υπογράμμισε: «Ενημερώθηκα από τους συνεργάτες μου ότι υπήρξε ένταση στο γήπεδο και τους περιβάλλοντες χώρους και ίσως η παρουσία μου εκεί όξυνε παραπάνω τα πνεύματα. Δεν έχω έρθει ούτε να δημιουργώ προβλήματα. Πάρθηκε μία συνολική απόφαση πως η παρουσία της διοίκησης θα όξυνε τα πράγματα. Είναι θλιβερό αυτό, να μην είναι παρούσα η διοίκηση, και όλοι το έχουν καταλάβει».

Και σχολίασε, σχετικά: «Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα για την ΑΕΚ και την ιστορία της. Σε μια χρονιά με πάρα πολλά προβλήματα, με σημαντικές και θλιβερές ήττες, είμαστε σε ένα σημείο που ακόμη ο απολογισμός μπορεί να κριθεί ικανοποιητικός. Η ΑΕΚ είναι στα πρόθυρα να πανηγυρίσει έναν τίτλο μετά από εννέα χρόνια. Εμείς είμαστε εδώ σαν διοίκηση να προστατεύσουμε τους παίκτες, τους υπαλλήλους της ομάδας που δίνουν την ψυχή τους και να διευθετήσουμε κάποια πράγματα από τα πάρα πολλά που κληρονομήσαμε».

Οσο για τη στήριξη που έχει ο ίδιος από τους δύο μεγαλομετόχους της ΠΑΕ, επισήμανε: «Οι δύο μέτοχοι της ΠΑΕ κατέβαλαν 4,5 εκατ. ευρώ σε λίγες ημέρες. Όποτε χρειάζεται είναι εδώ κι έχουν στηρίξει την ΑΕΚ. Θα πάρουν τις αποφάσεις τους όταν το κρίνουν αναγκαίο. Η ΑΕΚ έχει πολλά προβλήματα, τα ξέρουμε, δεν αρνούμαστε τις ευθύνες μας, δεχόμαστε την κριτική, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την ομάδα και τη λειτουργία της. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να βγαίνω μπροστά και όποτε χρειάζεται προασπίζομαι τα συμφέροντα της ΑΕΚ».

Για τα επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου: «Η μεγάλη μάζα των φιλάθλων της ΑΕΚ είναι υγιής. Υπάρχουν προβλήματα στις τάξης των οργανωμένων, αλλά το γνωρίζει και η ηγεσία των οργανωμένων. Πρέπει να γίνει μια συγκεκριμένη προσπάθεια από τις ομάδες, την αστυνομία και την Πολιτεία, γιατί δεν είναι δυνατόν κάθε Κυριακή να βλέπουμε σε κάθε γήπεδο της Ελλάδας επεισόδια».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του ιδίου, αλλά και της ομάδας, μετά την απαίτηση αυτή να μεταβεί στο ΟΑΚΑ με ταξί, είπε: «Ήμουν στο ξενοδοχείο, συνομίλησα με τον προπονητή, τον κ. Δημητριάδη και κάποιους παίκτες. Στη συνέχεια αποχώρησα και τότε έγινε η επίσκεψη των οπαδών, χωρίς να το γνωρίζουμε. Θεώρησα πως αυτή η κίνηση δεν ήταν σωστή και το επισήμανα στον Δ. Χατζηχρήστο. Η Original έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται, αλλά δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη λειτουργία της ομάδας. Οι παίκτες επηρεάστηκαν, εμείς επηρεαστήκαμε. Όλοι έχουν τις αντοχές τους. Είπαμε στους παίκτες μας αν νιώθουν πιεσμένοι ή ότι απειλούνται να μην κατέβουν στον αγώνα. Πήραν την απόφαση να πάνε στο γήπεδο με ταξί, αλλά τους είπαμε αν νιώσουν πως απειλούνται να μην παίξουν, χωρίς καμία επίπτωση. Είχαμε ψάξει και τις νομικές προεκτάσεις το συγκεκριμένο θέμα. Μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες τα παιδιά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και μέσα από αυτή να κυνηγάμε ένα καλύτερο πλασάρισμα στα play-offs».

Σχετικά με το γηπεδικό, τόνισε: «Δεν έχει υπάρχει κάτι νεότερο για το θέμα του γηπέδου. Κάνουμε πολλά πράγματα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δεν κρίνουμε ότι πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας. Την επόμενη φορά που θα βγούμε να μιλήσουμε για αυτό θα πρέπει να έχουμε να εξαγγείλουμε κάτι σημαντικό».

Και έκανε ξανά σαφές ότι: «Κανένας δεν παραιτείται. Εγώ ηγούμαι, δέχομαι την κριτική, αλλά ζητώ από τους οπαδούς της ΑΕΚ να αφήσουν την ομάδα να δίνει την ψυχή της για να φτάσουμε μέχρι τον πρώτο στόχο που είναι το Κύπελλο και μετά τα play-offs. Δεν μπορούμε να αποπροσανατολίζουμε την ομάδα».

Για το αν αυτά που συμβαίνουν αποτρέπουν υποψήφιους επενδυτές να ασχοληθούν με την ΠΑΕ υπογράμμισε: «Η εικόνα και η λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου λειτουργεί αποτρεπτικά, και για επενδυτές και για σπόνσορες. Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και των ειρηνικών αντιδράσεων. Όμως σταματάμε εδώ και ζητώ από όλους να ρίξουν τους τόνους για να συνεχίσουμε μαζί για την επίτευξη των στόχων. Όποια κριτική να γίνεται σε μένα,. Εγώ ηγούμαι. Υπάρχουν πολλά θέματα, δουλεύουμε σε όλα τα επίπεδα και όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε και θα είμαι διαθέσιμος σε όλους τους δημοσιογράφους. Θα απαντήσουμε σε όλα με ειλικρίνεια και τόλμη. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να πεθάνει όσο υπάρχουν ΑΕΚτσήδες. Η ομάδα θα έχει και αύριο, που θα είναι ένδοξο όσο το παρελθόν της.

Τέλος, για τη λύση της συνεργασίας με τον Σλόμπονταν Σούιτσα, δήλωσε: «Είναι απόφαση της διοίκησης σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ. Αναβαθμίστηκε ο κ. Καμπόλης, που δούλευε με τον κ. Σούιτσα τους τελευταίους μήνες».