Οι εκπαιδευτικοί απειλούν με αποχή από τις σχολικές εκδρομές

Απειλούν να απέχουν από τις σχολικές εκδρομές οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, καθώς διαμαρτύρονται για την περικοπή των κονδυλίων που αφορούν στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Η ΟΛΜΕ έστειλε υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας εκφράζοντας τη διαμαρτυρίας της για το θέμα. «Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η πρακτική αλλιώς τις ευθύνες για τη μη μετακίνηση των συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου, πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών κ.α. αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας», αναφέρει η ομοσπονδία των καθηγητών.

Απειλούν να απέχουν από τις σχολικές εκδρομές οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, καθώς διαμαρτύρονται για την περικοπή των κονδυλίων που αφορούν στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΜΕ έστειλε υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας εκφράζοντας τη διαμαρτυρίας της για το θέμα. «Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η πρακτική αλλιώς τις ευθύνες για τη μη μετακίνηση των συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου, πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών κ.α. αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας», αναφέρει η ομοσπονδία των καθηγητών.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ «πέρα από το νόμιμο δικαίωμά μας στην εκτός έδρας ημερήσια αποζημίωση (αφορά τις εκδρομές), όταν δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν αυτές οι αμοιβές, η Πολιτεία αμφισβητεί επίσημα ότι ο εκπαιδευτικός στις εκδρομές προσφέρει δύσκολο έργο».

Η ΟΛΜΕ κατήγγειλε ότι προϊστάμενοι εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ζητούν από συναδέλφους να παραιτηθούν από την ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση, με υπεύθυνες δηλώσεις τους.

Η ομοσπονδία των καθηγητών καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να πληρώσουν τα οφειλόμενα προς τους εκπαιδευτικούς και αυξήσουν την χρημαδότηση των σχολείων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk