Διατηρείται το 1 προς 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο

Η κυβέρνηση ζητεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου να της αποστείλουν άμεσα στοιχεία με τις προσλήψεις και αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για το πρώτο τρίμηνο του 2011 εν όψει και της επίσκεψης της «τρόικας» στη χώρα μας. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος η αναλογία μεταξύ των προσλήψεων και των αποχωρήσεων εξακολουθεί να παραμένει ένα προς πέντε, δηλαδή μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η σχέση αυτή δεν μπορεί να διαμορφωθεί στο μέλλον σε ένα προς επτά.

Η κυβέρνηση ζητεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου να της αποστείλουν άμεσα στοιχεία με τις προσλήψεις και αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για το πρώτο τρίμηνο του 2011 εν όψει και της επίσκεψης της «τρόικας» στη χώρα μας.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος η αναλογία μεταξύ των προσλήψεων και των αποχωρήσεων εξακολουθεί να παραμένει ένα προς πέντε, δηλαδή μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η σχέση αυτή δεν μπορεί να διαμορφωθεί στο μέλλον σε ένα προς επτά.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο Ντόλιου επισημαίνεται ότι προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο του ένα προς πέντε, «πρέπει στο τέλος κάθε τριμήνου να αποστέλλεται εγκαίρως ο συνολικός αριθμός των αποχωρήσεων και των προσλήψεων τακτικού προσωπικού (μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) καθώς και οι υπηρετούντες στο τέλος του τριμήνου».

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμη ότι, εκτός των γνωστών στοιχείων (προσλήψεις, αποχωρήσεις, υπηρετούντες) θα καταχωρίζονται και στοιχεία μετατάξεων και μεταφοράς προσωπικού, τόσο στο στενό δημόσιο τομέα (δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) όσο και στο διευρυμένο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ κ. λπ). Οι μετατάξεις μάλιστα από το διευρυμένο δημόσιο τομέα προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου θεωρούνται νέες προσλήψεις και ως τέτοιες θα καταχωρούνται στις σχετικές καταστάσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk