Προς επιτήρηση 26 εισηγμένες εταιρείες

Ριζικές αλλαγές αναμένονται από τις 8 Απριλίου στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς το ΔΣ του ΧΑ ετοιμάζεται να θέσει υπό επιτήρηση 26 εισηγμένες εταιρείες. Απ’ αυτές, οι 21 θα ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία, καθώς οι ζημίες τους το 2010 ξεπέρασαν το 30% των ιδίων κεφαλαίων τους.

Ριζικές αλλαγές αναμένονται από τις 8 Απριλίου στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς το ΔΣ του ΧΑ ετοιμάζεται να θέσει υπό επιτήρηση 26 εισηγμένες εταιρείες.

Απ’ αυτές, οι 21 θα ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία, καθώς οι ζημίες τους το 2010 ξεπέρασαν το 30% των ιδίων κεφαλαίων τους.

Οι εταιρείες θα διατηρηθούν εκτός επιτήρησης μόνον εάν ανακοινώσουν μέχρι και τις 7 Απριλίου ότι προχωρούν σε γενική συνέλευση για να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο.

Κατά την τακτική αναθεώρηση των διαφόρων κατηγοριών των εισηγμένων, αναμένεται να τεθούν στην εβδομαδιαία ωριαία διαπραγμάτευση περίπου 10 εταιρείες.

Ακόμα, δύο με τρεις εταιρείες αναμένεται να φύγουν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και να ενταχθούν στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ δεν υπάρχει εταιρεία που θα ανέβει από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση στην υψηλή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk