Μεγάλη νίκη παραμονής για τον Πανιώνιο στην Κέρκυρα (2-1) αν και αγωνιζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ομο. Μήτρογλου (30΄) και Σιόβας (80΄) οι «χρυσοί» σκόρερ των Κυανέρυθρων, ο Επστάιν (63΄) είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Φαίακες, που πλέον μπλέκουν για τα καλά για την παραμονή τους στην κατηγορία.

(Ξανα)μίλησε ο Μήτρογλου

Με τον αγώνα να είναι κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, όπως αναμενόταν κανείς δεν βγήκε από την αρχή μπροστά προσέχοντας τα νώτα του. Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά με την πρώτη ευκαιρία να σημειώνεται στο 10΄ με τον Ριέρα να σουτάρει με δύναμη με τη μπάλα όμως να περνάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κωνσταντόπουλου. Η Κέρκυρα στη πρώτη της ουσιαστική επίθεση στην αναμέτρηση παραλίγο να ανοίξει το σκορ. Στο 15΄ ο Στολτίδης μετά από σέντρα παίρνει την κεφαλιά και ο Τσότσαλιτς στην προσπάθειά του να διώξει στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μάχο και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.

Οι Κυανέρυθροι όμως είναι αυτοί που ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα και η υπεροχή τους καρποφορεί στο 29΄. Ο Γουνδουλάκης κάνει την σέντρα από τα δεξιά και ο Μήτρογλου με κοντινό πλασέ ανοίγει το σκορ για την ομάδα του Τάκη Λεμονή. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού πέφτει με τον Πανιώνιο όμως να χάνει μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του. Στο 44΄ μετά από σουτ του Μπάλαμπαν, ο Κωνσταντόπουλος διώχνει πάνω στον Ριέρα που αστοχεί προ κενής εστίας.

Σιόβας παραμονής, έμπλεξε η Κέρκυρα

Η Κέρκυρα πήρε από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου τα ηνία του παιχνιδιού στην προσπάθειά του να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα. Στο 63΄ μάλιστα ευτύχησε να ισοφαρίσει, στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που είχε. Ο Γκουστάβο ανατράπηκε από τον Ομο με τον διαιτητή Τριτσώνη να καταλογίζει ένα αυστηρό πέναλτι στους Φαίακες, με τον Νιγηριανό αμυντικό να δέχεται την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται. Ο Επστάιν ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και έφερε το ματς στα ίσια.

Η Κέρκυρα συνέχιζε να πιέζει για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Μάχο. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οδηγούμαστε στην ισοπαλία, έρχεται μία «αναμπουμπούλα» στην περιοχή του Κωνσταντόπουλου για να φέρει τα πάνω κάτω στ ματς. Στο 79′, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσίγκας δεν διώχνει καλά, ο Κωνσταντόπουλος διώχνει τη μπάλα στο δοκάρι και ο Σιόβας από κοντά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και δίνει μία πολύ μεγάλη νίκη στον Ιστορικό.

Με αυτή του τη νίκη ο Πανιώνιος φτάνει τους 34 βαθμούς και εξασφαλίζει κατά πάσα πιθανότητα τη παραμονή του στη Superleague, με την Κέρκυρα να παλεύει μαζί με τους Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο να αποφύγει να γίνει η Τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει τους Πανσερραϊκό και Λάρισα στη Football League.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Επστάιν, Γραμμόζης (83′ Γιάντσης), Η. Ιωάννου (70′ Φλαβίνιο), Μακρής (46′ Λαμπρόπουλος)
Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Ριέρα (92′ Λάτκα), Μπάλαμπαν (69′ Γιονσον), Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης (84′ Σβέρκος), Κουμορτζί, Σιόβας, Τσότσαλιτς.