Ο Νικήτας στηρίζει την κατάληψη και επενδύει…

Με περισσή αλαζονεία και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής για τη θητεία του στον Δήμο Αθηναίων ο κ. Ν.Κακλαμάνης επανήλθε δυναμικά.Επειτα από μια μεγάλη περίοδο όπου ελάχιστες φορές τοποθετήθηκε δημοσίως,κυρίως με γραπτές δηλώσεις του,αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να βγει από το παρασκήνιο στο προσκήνιο.Η κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου και η πολιτική «ομπρέλα» της ΝΔ και του ιδίου στους συμβασιούχους του δήμου έδωσαν την αφορμή στον κ.Κακλαμάνη να δηλώσει «παρών». Ο κ.Κακλαμάνης κάνει λόγο για«διάλυση σε όλο της το μεγαλείο»αναφερόμενος στην έως σήμερα θητεία του κ.

Με περισσή αλαζονεία και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής για τη θητεία του στον Δήμο Αθηναίων ο κ. Ν.Κακλαμάνης επανήλθε δυναμικά.Επειτα από μια μεγάλη περίοδο όπου ελάχιστες φορές τοποθετήθηκε δημοσίως,κυρίως με γραπτές δηλώσεις του,αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να βγει από το παρασκήνιο στο προσκήνιο.Η κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου και η πολιτική «ομπρέλα» της ΝΔ και του ιδίου στους συμβασιούχους του δήμου έδωσαν την αφορμή στον κ.Κακλαμάνη να δηλώσει «παρών».
Ο κ.Κακλαμάνης κάνει λόγο για«διάλυση σε όλο της το μεγαλείο»αναφερόμενος στην έως σήμερα θητεία του κ.Καμίνη και στηρίζει τους συμβασιούχους του δήμου,πολλοί εκ των οποίων τον στήριξαν στις δημοτικές εκλογές.
Εξάλλου στις κινητοποιήσεις πρωταγωνιστούν και «γαλάζια» μέλη με τη στήριξη και συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, ενώ τους συνδράμει και κεντρικά το κόμμα της ΝΔ με δηλώσεις,όπως του γραμματέα Συνδικαλισμού κ.Ι.Μανώλη, του τομεάρχη Εσωτερικών κ.Χρ.Ζώη κ.ά.Γι΄ αυτό και ο κ.Κακλαμάνης αποφεύγει να καταγγείλει ευθέως την κατάληψη.«Σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις,η θέση μας είναι γνωστή»είπε απλά και επιμένει ότι δεν πρόκειται να γίνει πολιτικός ναυαγοσώστης των κκ.Καμίνη και Ραγκούση.
Ο κ.Κακλαμάνης αρχίζει να κινείται πιο έντονα και ανοίγει το πολιτικό γραφείο του στην οδό Ξενοφώντος στο Κολωνάκι.Καθημερινά σε αυτό βρίσκεται ο στενός πολιτικός φίλος του και επί χρόνια διευθυντής του γραφείου του τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στον Δήμο Αθηναίων κ. Σ.Καρατζάς.
Ο ίδιος αποφεύγει να πει ανοιχτά αν θα είναι και πάλι υποψήφιος,αλλά όσοι τον γνωρίζουν θεωρούν δεδομένο ότι θα δοκιμάσει την τύχη του και πάλι στην Α΄ Αθηνών.Βέβαια από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά δεν έχει λάβει καμία διαβεβαίωση ότι θα συμπεριληφθεί και πάλι στο ψηφοδέλτιο. «Θέλει να κατεβεί και πάλι» λένε όσοι έχουν συνομιλήσει μαζί του και πρόσφατα συνάντησε και τον κ. Κ.Καραμανλή και συζήτησε μαζί του επί μακρόν.
Ο κ.Κακλαμάνης δεν είναι τυχαίο ότι υποστήριξε τους συμβασιούχους του δήμου.Εξάλλου επενδύει στη στήριξη μεγάλου τμήματος του Δήμου Αθηναίων όταν έρθει η ώρα των βουλευτικών εκλογών.
Με τον κ.Σαμαρά δεν υπάρχει η στενή επαφή που υπήρχε παλαιότερα και διατηρείται η ψυχρότητα στις σχέσεις τους.Με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη – παρ΄ ότι τη στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές- έχουν κοπεί οριστικά οι γέφυρες.Αντίθετα,συνομιλεί άνετα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρη, ο οποίος δεν θα ήταν αρνητικός να τον συμπεριλάβει στην εκλόγιμη- πρώτη- θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.
Ο κ.Κακλαμάνης έχει ως στόχο όμως την επιστροφή στο Κοινοβούλιο πρωτίστως μέσω της ΝΔ,αν και δεν λέει ανοιχτά τι θέλει,και, όπως είπε σε πολιτικό φίλο του, «άφησέ τους να καίγονται».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk