Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (02/04, 17:00) στο κολυμβητήριο του Πειραιά, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 17 ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 πόλο των ανδρών. Οι ομάδες επιστρέφουν σε δράση μετά από διακοπή περίπου 20 ημερών, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής, και οι δύο «αιώνιοι» θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, σε ένα ματς που έχει και βαθμολογική σημασία. Οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή, αφού σε απόσταση ενός βαθμού καιροφυλακτεί η Βουλιαγμένη, ενώ οι Πράσινοι θα προσπαθήσουν για την έκπληξη, καθώς μάχονται να διατηρηθούν στην τρίτη θέση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής η Βουλιαγμένη θα υποδεχθεί στο Λαιμό το βαθμολογικά αδιάφορο Παλαιό Φαληρό, με στόχο να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της στα 13 παιχνίδια, ενώ ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει στη Νέα Σμύρνη το Καλαμάκι.

Στην Πάτρα ο τοπικός ΝΟΠ θα παίξει με τον Εθνικό και με νίκη ουσιαστικά διασφαλίζει την παραμονή του, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη την αδύναμη ΝΕΠ και τέλος την Κυριακή στη Χίο η τοπική ομάδα θα αντιμετωπίσει την προτελευταία Λάρισα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2 Απριλίου
14.00 ΠΑΟΚ-ΝΕ Πατρών (Σπανούδης, Καρούλης)
17.00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (Μοίραλης, Μπιράκης)
19.00 ΝΟ Πατρών-Εθνικός (Αδαμάσογλου, Παϊρακταρίδης)
19.00 Βουλιαγμένη-Παλ. Φάληρο (Δαμιανάκης, Κατσαρός)
19.00 Πανιώνιος-Καλαμάκι (Κουρέτας, Κωνσταντινίδης)

Κυριακή 3 Απριλίου
11.00 Χίος-Λάρισα (Σκαλοχωρίτης, Κουρτίδης)