Απέφυγε να μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργάνωσε στον Ρέντη η επίσημη χορηγός του Ολυμπιακού, Vodafone, για να τιμήσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Σούπερ Λίγκας. Ο ισπανός τεχνικός των Ερυθρολεύκων «μίλησε» μόνο μέσω δελτίου Τύπου της χορηγού εταιρείας τονίζοντας: «Παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και δικαίως κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να κάνουμε τρεις νίκες. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε».

Στην ίδια εκδήλωση, από τους παίκτες του Ολυμπιακού μίλησαν ο διεθνής στόπερ Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Σουηδός παρτενέρ του στην άμυνα Ούλοφ Μέλμπεργκ, ο Αργεντινός επιτελικός μέσος Αριέλ Ιμπαγάσα και και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Νταβίντ Φουστέρ, οι οποίοι δεν έκρυψαν την ανυπομονησία τους να συμμετάσχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Είχαμε ποιότητα και διάρκεια

«Ήμασταν μια ομάδα που είχε ποιότητα και διάρκεια. Δείξαμε ότι θέλουμε αυτό το πρωτάθλημα. Αν και η ομάδα ήταν καινούργια είχε την ποιότητα για να πάρει τον τίτλο. Το σημαντικό είναι να παίρνεις το πρωτάθλημα. Υπήρχαν δυσκολίες αλλά ο Ολυμπιακός τις ξεπερνάει. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν δύσκολο γιατί υπήρχαν αλλαγές παντού. Το ρόστερ άλλαξε πολύ. Παρ’ όλα αυτά παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και αν εξαιρέσουμε κάποια διαστήματα η ομάδα ήταν πολύ καλή». Για τον ίδιο ο Αβρ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Οι προσωπικές μου επιτυχίες συνδυάζονται με τις επιτυχίες της ομάδας. Είναι μια από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα μου ελπίζω και οι υπόλοιπες να είναι ανάλογες και ακόμη καλύτερες».

Μέλμπεργκ: Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο

«Ήταν μία περίεργη η περσινή χρονιά, είχαμε τέσσερις αλλαγές προπονητών και πολλούς τραυματίες. Φέτος ήμασταν σαφώς καλύτεροι. Κάθε εβδομάδα βελτιωνόμασταν και παίζαμε καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε ποδοσφαιριστές που πήραν την ομάδα στις πλάτες τους και μπορούσαν να μαρκάρουν και να σκοράρουν. Κάθε χρονιά ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει τον τίτλο και να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για μένα προσωπικά, έχω άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο και δεν ξέρω τι θα συμβεί μετέπειτα. Διασκεδάζω το παρόν».

Ιμπαγάσα: Επιτέλους πρωτάθλημα

«Μετά από 12 χρόνια παρουσίας στην Ισπανία, ήρθα εδώ και πήρα το πρωτάθλημα. Εμείς θα συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή στα εναπομείναντα ματς και θα παίξουμε για τον κόσμο μας. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σημαντικό, αλλά θα χρειαστεί κατάλληλη προετοιμασία το καλοκαίρι γιατί θα πρέπει να διατηρήσουμε τα πρωτεία και στις εγχώριες διοργανώσεις».

Φουστέρ: Ονειρό μου το Τσάμπιονς Λιγκ
«Εγώ ήρθα για τον κ. Βαλβέρδε και πήρα το πρώτο μου πρωτάθλημα. Πάνω απ’ όλα ήταν συνολική η προσπάθεια. Πήραμε βαθμούς σε δύσκολες έδρες και είχαμε απίστευτη αμυντική λειτουργία. Όνειρό μου να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απομένουν τρία παιχνίδια και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί».