Στα ύψη η κόντρα κυβέρνησης-φαρμακοποιών

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα, μιλώντας στον Βήμα 99,5, επιρρίπτει ευθύνες στους φαρμακοποιούς για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο ποσό της οφειλής έχει εξοφληθεί. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει δοθεί έστω και ένα ευρώ στους φαρμακοποιούς.

Στα μαχαίρια εξακολουθούν να βρίσκονται κυβέρνηση και φαρμακοποιοί για το θέμα των ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα, μιλώντας στον Βήμα 99,5, επιρρίπτει ευθύνες στους φαρμακοποιούς για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο ποσό της οφειλής έχει εξοφληθεί.

{{{ audio1 }}}

«Έχουμε πληρώσει 4.284.000.000 ευρώ στους φαρμακοποιούς όλης της Ελλάδας. Χρωστάμε ακόμη 115 εκατομμύρια ευρώ, μόλις το 6% του συνολικού ποσού» δήλωσε η κ. Δρέττα. «Είναι απαράδεκτο για ένα μήνα καθυστερήσεων να ταλαιπωρούνται έτσι οι ασφαλισμένοι» πρόσθεσε.

Η ίδια τόνισε ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος «έχει ξεπεράσει κάποια όρια» και αρνήθηκε να κάνει διάλογο μαζί του.

Από την πλευρά του ο κ.Λουράντος διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει δοθεί έστω και ένα ευρώ στους φαρμακοποιούς. «Απίστευτο αυτό που λέει. Είναι στη φαντασία της» είπε χαρακτηριστικά.

{{{ audio2 }}}

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Απριλίου οι φαρμακοποιοί του Πειραιά αποφάσισαν να αναστείλουν το εμπάργκο που είχαν επιβάλει προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

Αναφερόμενη στους γιατρούς του ΙΚΑ η κ. Δρέττα τόνισε ότι τα ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί για Τρίτη και Τετάρτη (ημέρες της 48ωρης απεργίας) θα πραγματοποιηθούν εντός 15 ημερών. Εξήγησε ότι υπάρχουν άδεια ραντεβού σε κάθε γιατρό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι και τόνισε ότι «είναι ψέματα» όσα έχουν ακουστεί για μετάθεση των ραντεβού σε ένα με δύο μήνες από τώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk