Σε εξουδετέρωση του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος που εστάλη στις φυλακές Κορυδαλλού με αποδέκτη τον διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος προχώρησαν πριν από λίγη ώρα πυροτεχνουργοί.

Ο φάκελος εντοπίστηκε λίγο μετά τις 13.30 από το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών υλικών κατά τη διάρκεια διαδικασίας ελέγχου της σημερινής αλληλογραφίας και κλήθηκαν αμέσως πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. ενώ αποκλείστηκε η οδός Σολωμού μπροστά από τις φυλακές.

Στη συνέχεια οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη και έτσι εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό. Όπως διαπιστώθηκε ήταν μέσα σε κασετίνα και φάκελο ενώ σχετικά με την συνδεσμολογία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελούνταν από μαύρη πυρίτιδα, μπαταρία των εννέα βόλτ, μικρές βίδες και μανταλάκι.

Πάνω στο φάκελο υπήρχαν ιταλικά γραμματόσημα και αναγράφονταν με λατινικούς χαρακτήρες στη θέση του αποστολέα μια διεύθυνση από την Ιταλία «Eurofor, Via Aretina 354, 50136, Firenze, Italia» και στον παραλήπτη το όνομα του διευθυντή των φυλακών και η διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος.

Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν έχουν εξακριβώσει εάν ο φάκελος εστάλη όντως από την Ιταλία και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εστάλη από την Ελλάδα και να χρησιμοποιήθηκαν παραπλανητικά ιταλικά γραμματόσημα και ιταλική ταχυδρομική διεύθυνση.