Την παλαιά… δοκιμασμένη συνταγή της σκανδαλολογίας, επιλέγει να χρησιμοποιήσει η ηγεσία της Ν.Δ. Για πρώτη φορά, μετά από 16 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της ηγεσίας της Ν.Δ. ο κ. Αντ. Σαμαράς, η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους στο συγκεκριμένο πεδίο και αρχίζει να προβάλλει τα, κατ’ αυτήν, «πράσινα σκάνδαλα».

Στην κορυφή αυτής της νέας στρατηγικής, είναι η υπόθεση των υποβρυχίων, τα οποία η Ν.Δ. διατηρεί στην πρώτη γραμμή, βλέποντας μόνο «πράσινο» σκάνδαλο.

Σε αυτό το κλίμα, η Ν.Δ. ζητεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ταχύτερη δυνατή περάτωση της σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης, ανακοίνωσε την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει τον ορισμό εφέτη-ανακριτή στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης, την οποία ονομάζει σκάνδαλο, τον αριθμό των εμπλεκομένων προσώπων και την πιθανότητα ανάμειξης πρώην υπουργών του κυβερνώντος κόμματος.

«Λόγω της σοβαρότητας του σκανδάλου των υποβρυχίων, του αριθμού των εμπλεκομένων προσώπων, της πιθανότητας ανάμειξης πρώην υπουργών του κυβερνώντος κόμματος στο σκάνδαλο αυτό και ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε, τυχόν, ενασχόληση επιτροπών της Βουλής με τη συγκεκριμένη υπόθεση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια γνωστοποίησε, ότι η Ν.Δ. υποβάλλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται.

Παράλληλα, σημειώνει, ότι εάν ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων και κατά πολιτικών προσώπων για αδικήματα, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής, η Ν.Δ. προτίθεται να υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού Εφέτη – Ανακριτή.

Στο στόχαστρο της Ν.Δ. ο κ. Παμπούκης


Τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, εγκαλεί η Ν.Δ. και δέκα βουλευτές της με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Σαμαρά, κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση. Οι βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Γρ. Αποστολάκο, ζητούν εξηγήσεις για την τοποθέτηση του κ. Αρ. Συγγρού, πρώην στελέχους της μητρικής SIEMENS, στη θέση του προέδρου της Ανωνύμου Εταιρείας «Επενδύστε στην Ελλάδα», με τον διακριτικό τίτλο «Invest in Greece».

Στην επίκαιρη ερώτηση των γαλάζιων βουλευτών που κατατέθηκε στη Βουλή, καταγγέλλουν την τοποθέτηση του κ. Συγγρού στη θέση του εκτελεστικού προέδρου της εταιρίας «Ιnvest in Greece» από τον κ. Παμπούκη.

Στην επερώτησή τους, την οποία υπογράφουν επίσης, οι κ.κ. Κ. Τζαβάρας, Π. Καμμένος, Κ. Μουσουρούλης, Μ. Τζίμας, Κ. Καραγκούνης, Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καράογλου και οι κυρίες Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Φωτεινή Πιπιλή, σημειώνεται ότι ο κ. Συγγρός, επί 12 χρόνια (1987-1999) εργάσθηκε στη SIEMENS ως διευθυντής σε διάφορες χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία κ.ά.).

Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν, εάν ο κ. Παμπούκης ήταν ενήμερος για το σύνολο της επαγγελματικής δραστηριότητας του κ. Συγγρού, την οποία και αναφέρουν αναλυτικά, και εάν το συγκεκριμένο στέλεχος συμμετέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διαχείριση της κρίσης του σκανδάλου Siemens για λογαριασμό της κυβέρνησης.