Μπέντζαμιν Νετανιάχου : Διάγγελμα μέσω … Youtube (video)

http://www.youtube.com/watch?v=nJwehhB-zV0&feature=player_embedded

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τα ΜΜΕ της χώρας του με τα οποία δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις, αποφάσισε να απευθύνει διάγγελμα στον ισραηλινό λαό μέσω της υπηρεσίας World View Project του Youtube. Η συγκεκριμένη υπηρεσία προβάλλει κάθε μήνα μία συνέντευξη με έναν ηγέτη χώρας ο οποίος απαντά σε ερωτήσεις των χρηστών.

Μέσω της πλατφόρμας αυτής ο Νετανιάχου έδωσε συνέντευξη Τύπου όπου απάντησε σε ερωτήσεις χρηστών του Διαδικτύου από 90 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και αρκετές αραβικές που δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Πρόκειται για μια απόπειρα του ισραηλινού πολιτικού να τονίσει το γεγονός ότι ενστερνίζεται τα νέα μέσα και τη σύγχρονη τεχνολογία. Επίσης ήταν μια κίνηση ενδεικτική της δύσκολης σχέσης ανάμεσα στον Νετανιάχου και τα ΜΜΕ του Ισραήλ τα οποία ο ίδιος θεωρεί εχθρικά προς το πρόσωπό του και την κυβερνητική πολιτική.

Εκτός από το Youtube, ο Νετανιάχου είναι ενεργός χρήστης των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter. Το γραφείο του διατηρεί μια ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο μέσω της οποίας «βομβαρδίζει» δημοσιογράφους και κοινό με δελτία Τύπου και ανακοινώσεις. Όμως σπάνια δίνει συνεντεύξεις σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας. Αντ’ αυτού προτιμά να διοργανώνει σκηνοθετημένες εκδηλώσεις όπου οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να κάνουν ερωτήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk