Ενα παιχνίδι για δύο στήνει η βραβευμένη χορογράφος Ζωή Δημητρίου στην παράσταση «In the process of…» που παρουσιάζεται στις 14,15 και 16 Απριλίου (στις 21.00) στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για μια παραγωγή η οποία έχει ήδη αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις ενώ μια συντομότερη εκδοχή της παρουσιάστηκε στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το Καλοκαίρι του 2010.

Το «In the process of…» είναι ένα χορογραφημένο ντουέτο όπου ένας άνδρας και μια γυναίκα, αντί να ερμηνεύουν μια ιστορία η οποία οδηγεί σε αναπόφευκτο φινάλε, διαπραγματεύονται μια σειρά διαφορετικών καταλήξεων μιας σχέσης. Εξήντα ξύλινα στεφάνια ρυθμικής παρεμβαίνουν στη δράση άλλοτε βοηθώντας, άλλοτε δυσχεραίνοντας τη σχέση του ζευγαριού και άλλοτε αποτελώντας τους μοναδικούς πρωταγωνιστές της σκηνικής δράσης.

Με την παράστασή της αυτή, η Δημητρίου – δημιουργίες της οποίας πέραν της Ελλάδας έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά θέατρα και Φεστιβάλ ανά τον κόσμο – επιχειρεί να συνθέσει το λογικό με το παράλογο βάζοντας το ανθρώπινο σώμα να αναμετρηθεί με τα αντικείμενα, τις λέξεις και τη γλώσσα, τον ήχο και το φως.

Την σύλληψη και τη χορογραφία υπογράφει η Ζωή Δημητρίου η οποία, παράλληλα, ερμηνεύει μαζί με τους Stephen Moynihan, Julian Bulku, Μαριάννα Καραβά και Αγγελική Δαλαγγέλη. Η δραματουργική υποστήριξη φέρει το όνομα της Τάνιας Μπατζόγλου. Η παράσταση διαρκεί πενήντα λεπτά.