Ενενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν πρόσφατα από τη γέννηση του Αστορ Πιατσόλα (4 Μαρτίου 1921- 4 Ιουλίου 1992) και η Ορχήστρα των Χρωμάτων τιμά την επέτειο με μια συναυλία το πρόγραμμα της οποίας αποτελείται αποκλειστικά από έργα του αργεντινού συνθέτη και μπαντονεονίστα.

Η συναυλία την οποία θα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης θα δοθεί στις 4 Απριλίου στο θέατρο Κάππα (Κυψέλης 2) και θα συμμετάσχουν επίσης ο Χρήστος Ζερμπίνος στο ακορντεόν, η Νατάλια Σολεδάδ Πετσάλις στο τραγούδι και ο Ρόμαν Γκόμες στην κιθάρα.

Για τη ζωή και την καριέρα του Αστορ Πιατσόλα έχουν, ασφαλώς, γραφεί πολλά: οι Ιταλοί γονείς του, η γέννησή του στην Αργεντινή, τα παιδικά του χρόνια στη Νέα Υόρκη όπου γνώρισε ταυτόχρονα την τζαζ αλλά και τον Μπαχ, η πρώτη του γνωριμία με το μπαντονεόν χάρη στη νοσταλγία του πατέρα του , η επιστροφή στην Αργεντινή όπου ακόμη βασίλευε το παραδοσιακό τάνγκο.

Ο ίδιος κατάφερε να φέρει την επανάσταση μεταμορφώνοντάς το σ΄ένα νέο είδος που ονομάστηκε νέο τάνγκο (nuevo tango) ενσωματώνοντας στοιχεία από την τζαζ και την κλασική μουσική.

Ωστόσο, η εισαγωγή του νέου αυτού είδους έκανε τον Πιατσόλα αμφιλεγόμενη φιγούρα στη χώρα του τόσο από μουσική όσο και από πολιτική, μπορεί να πει κανείς, άποψη.

Η φράση «στην Αργεντινή όλα μπορούν ν΄αλλάξουν εκτός από το τάνγκο» είναι ενδεικτική της αντίδρασης που συνάντησε. Όμως, η μουσική του έγινε αποδεκτή στην Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική αλλά και από ορισμένα φιλελεύθερα στοιχεία της αργεντίνικης κοινωνίας τα οποία προωθούσαν ευρύτερες κοινωνικο-πολιτικές αλλαγές παράλληλα με τη μουσική επανάσταση του Πιατσόλα…