Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 10 αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη νότια Ταϊλάνδη προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων, απέκλεισαν χιλιάδες τουρίστες και ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις παραδόσεις καουτσούκ από τη χώρα, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός του παγκοσμίως, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη νότια Ταϊλάνδη προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων, απέκλεισαν χιλιάδες τουρίστες, ενώ δέκα ακόμα άνθρωποι αγνοούνται. και ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις παραδόσεις καουτσούκ από τη χώρα, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός του παγκοσμίως, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

Τα δρομολόγια των τρένων προς την περιοχή ακυρώθηκαν και τρία αεροδρόμια έκλεισαν, περιλαμβανομένου αυτού στο νησί Κο Σαμούι, που προσελκύει πολλούς ντόπιους και ξένους τουρίστες.

Το πολεμικό ναυτικό της Ταϊλάνδης έστειλε στην περιοχή τέσσερα σκάφη, περιλαμβανομένου ενός αμφίβιου αποβατικού ελικοπτεροφόρου, για να συμβάλει στις επιχειρήσεις διάσωσης τουριστών και χωρικών στις περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά.«Ο στρατός και το ναυτικό συνεργάζονται για να βοηθήσουν όσους είναι αποκλεισμένοι και να εκκενώσουν άλλους που ζουν σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων λάσπης»
, δήλωσε ο Σατίτ Ουονγκνονγκτόι, υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Τα προβλήματα στις μεταφορές στην περιοχή ενδέχεται να επηρεάσουν τις αποστολές 1.000-1.500 τόννων καουτσούκ από την περιοχή της νότιας Ταϊλάνδης, όπου συλλέγεται το 90% των 3,2 εκατομμυρίων τόννων της συνολικής ετήσιας παραγωγής καουτσούκ της χώρας. Πάντως οι συνέπειες για τη συνολική παραγωγή θα είναι περιορισμένες, εκτιμούν στελέχη της βιομηχανίας.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk