«Πράσινη» επίσκεψη του Κάρολου στη Λισαβόνα

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Κάρολος πραγματοποίησε, την Τρίτη, επίσκεψη αποκλειστικά οικολογικού ενδιαφέροντος, στην Πορτογαλία. Κατά τη διάρκειά της συναντήθηκε με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό της χώρας Ζοζέ Σόκρατες, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Κάρολος πραγματοποίησε, την Τρίτη, επίσκεψη αποκλειστικά οικολογικού ενδιαφέροντος, στην Πορτογαλία.

Κατά τη διάρκειά της συναντήθηκε με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό της χώρας Ζοζέ Σόκρατες, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Στην συνάντηση εξετάσθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα ανανεώσιμης ενέργειας. Ως γνωστόν, η παραίτηση της κυβέρνησης του Σόκρατες την προηγούμενη εβδομάδα, παραμονές της συνόδου κορυφής της ΕΕ, δημιούργησε πολιτική κρίση στην Πορτογαλία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Λούσα, αναφέρει δηλώσεις διπλωματών, που λένε ότι οι συζητήσεις συμπεριλάμβαναν και τους τρόπους με τους οποίους η Λισσαβόνα θα μπορούσε να επωφεληθεί από την εμπειρία των Βρετανών στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου νωρίτερα είχε περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις εταιρείας, που εξειδικεύεται στις βιολογικές καλλιέργειες, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε αυτή την επίσκεψη στην περιοχή της Αλκοτσέτε, κοντά στην πρωτεύουσα Λισαβόνας, για τις χρήσεις από πλευράς της εταιρείας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Κάρολος δεν συνοδευόταν στις επισκέψεις από τη σλυζυγό του Καμίλα, που είχε ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης στην Πορτογαλία.

Η Πορτογαλία αποτελεί τον πρώτο σταθμό στο δεκαήμερο βασιλικό ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει ακόμα την Ισπανία και το Μαρόκο. Κύριος στόχος των επισκέψεων είναι «η εμπορική διπλωματία» και η προώθηση των οικονομικών συμφερόντων της Βρετανίας

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk