Μήνυμα σε μπουκάλι βρήκε αποδέκτη μετά από 24 χρόνια

Ενα τρυφερό οικογενειακό «παιχνίδι» – ο πατέρας έβαλε τον πεντάχρονο γιο του να κλείσει ένα γράμμα σε ένα μπουκάλι και το έριξαν στη θάλασσα – είχε ευτυχές τέλος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Ενα τρυφερό οικογενειακό «παιχνίδι» – ο πατέρας έβαλε τον πεντάχρονο γιο του να κλείσει ένα γράμμα σε ένα μπουκάλι και το έριξαν στη θάλασσα – είχε ευτυχές τέλος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Κάνοντας βόλτα μαζί με τους γονείς του σε παραλία κοντά στο Καλίνινγκραντ, ο 13χρονος Ρώσος Ντανιήλ Κορότσικ διέκρινε προ ημερών, θαμμένο στην άμμο, ένα παλιό μπουκάλι μπύρας. Το πήρε, το άνοιξε και βρήκε μέσα μία λακωνική επιστολή στα γερμανικά που έλεγε «αν βρεις αυτό το μπουκάλι απάντησέ μου και θα σου απαντήσω κι εγώ» – μαζί με το όνομα ενός παιδιού και μία διεύθυνση στη Γερμανία.

Πράγματι ο 13χρονος απάντησε. Και στη Γερμανία, γεμάτος έκπληξη, ο 29χρονος σήμερα Φρανκ Ουεσμπέκ διαπίστωσε ότι η παλιά πρωτοβουλία του πατέρα του βρήκε αποδέκτη. Το μπουκάλι το είχαν ρίξει οι δυό τους στη Βαλτική Θάλασσα το 1987, από την κουπαστή ενός πλοίου γραμμής, στη διάρκεια οικογενειακής εκδρομής στη Δανία.

«Ημουν πολύ μικρός και είχα σχεδόν ξεχάσει το περιστατικό. Στην αρχή δεν πίστευα στα μάτια μου. Του απάντησα με επιστολή και μετά μιλήσαμε on line στο Διαδίκτυο», είπε ο Φρανκ για τον νεαρό ρώσο «φίλο» του. Και εξέφρασε την ευχή «κάποια μέρα να καταφέρουμε να συναντηθούμε». Οι γονείς του Ουεσμπέκ ζουν ακόμα στην ίδια πόλη, αλλά σε άλλη διεύθυνση.

Από την πλευρά του ο 13χρονος Ρώσος εξέφρασε τη χαρά του για την εξέλιξη του ταξιδιού του μπουκαλιού, αλλά είπε ότι πιστεύει πως δεν έσπασε «μάλλον γιατί δεν θα έμεινε πολύ καιρό στο νερό, θα πρέπει να χώθηκε στην άμμο, όπου το βρήκα, και να έμεινε πολύ καιρό εκεί».

Αμέσως έμαθε περί τίνος επρόκειτο διότι ο πατέρας του ήξερε λίγα γερμανικά από το σχολείο, αρκετά για να μεταφράσει το μήνυμα στο μπουκάλι.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk