Μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα ξεκαθαρίσει (;) το τοπίο στα διοικητικά-μετοχικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μολονότι, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανανέωσαν το ραντεβού τους εντός 15ήμερου για νέα έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το… χοντρό παιχνίδι αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Μαϊου με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα.

Ανεξάρτητα πάντως από τις αποφάσεις που θα παρθούν κατά τη διάρκεια του επόμενου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί στις 12/04, η ώρα της κρίσης για τους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός _αναφορικά με τις προθέσεις τους για το μέλλον της ομάδας_ θα επέλθει οριστικά όταν κληθούν να χρηματοδοτήσουν τον σύλλογο μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Επί του παρόντος, η προδιάθεση των μετόχων, όπως αυτή εκφράστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης (29/3), είναι για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το εν λόγω θέμα θα πρέπει πρωτίστως να συζητηθεί διεξοδικά κατά το επόμενο Δ.Σ. και ακολούθως να επικυρωθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων που είναι προγραμματισμένη για τις 29/4.

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι να φτάσει η ώρα της κατάθεσης των χρημάτων (ανεξάρτητα από το ποσό που θα αποφασιστεί) πολλά ενδέχεται να έχουν διαφοροποιηθεί καθώς, ούτως ή άλλως, οι ισορροπίες στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα λεπτές.

Είναι ενδεικτικό ότι ουδείς εκ των μετόχων και δη των μεγαλομετόχων έχει ανοίξει (διάπλατα) τα χαρτιά του ως προς τη συμμετοχή του _και με τι ποσοστό βεβαίως_ στην επικείμενη ΑΜΚ. Γεγονός που δίνει τροφή για σενάρια και φήμες εν όψει της επόμενης ημέρας στο Τριφύλλι.

Στην παρούσα φάση πάντως ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρης Γόντικας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα τρία μέλη της διοικούσας επιτροπής κκ. Αδαμαντίο Πολέμη, Γιώργο Νίκα και Τζόνι Βεκρή επεξεργάζονται τον φάκελο των προτάσεων που θα καταθέσουν προς συζήτηση και έγκριση στο επόμενο ΔΣ για βασικά ζητήματα, όπως είναι η ΑΜΚ, η πρόσληψη ή μη τεχνικού διευθυντή, το θέμα της παραμονής του πορτογάλου τεχνικού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, το μεταγραφικό μπάτζετ, οι πωλήσεις, οι μεταγραφές, ο εξορθολογισμός των οικονομικών και οι ανανεώσεις συμβολαίων.