Τα ποδοσφαιρικά νέα ταξιδεύουν γρήγορα, ειδικά όταν πρόκειται για περιπτώσεις που κρίνονται ως… άκρως δελεαστικές από ομάδας που αναζητούν οικονομικές λύσεις και αρέσκονται στο να κυνηγούν ευκαιρίες.

Ετσι το γεγονός ότι η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, φέρνει διαρκώς στο κατώφλι της συλλόγους που ενδιαφέρονται για ποδοσφαιριστές της ομάδας οι οποίοι συνοδεύονται από καλές συστάσεις και αναζητούν ένα πιο ασφαλές μέλλον.

Ο Ισμαελ Μπλάνκο και ο Στέλιος Μανωλάς είναι δύο τέτοιες περιπτώσεις. Ο πρώτος μένει ελεύθερος τον ερχόμενο Ιούνιο, ο δεύτερος έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2012 αλλά ως σήμερα δεν δείχνει διάθεση να διαπραγματευτεί την παραμονή του στην ΑΕΚ για περισσότερο.

Οι σύλλογοι που τις τελευταίες ημέρες δείχνουν το περισσότερο ενδιαφέρον για τον 28χρονο επιθετικό και τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό της Ενωσης, προέρχονται ως επί το πλείστον από την Ιταλία.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας «calcionews24» το πρωί της Τετάρτης (30/3), η ΑΕΚ είχε έλθει σε συμφωνία με την Παλέρμο για την παραχώρηση του Μανωλά στην ομάδα της Σικελίας.

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ αρνήθηκε πάντως με επίσημο τρόπο την ύπαρξη συμφωνίας τονίζοντας ότι δεν προκύπτει κάτι περισσότερο από φιλολογικό ενδιαφέρον για τον κεντρικό αμυντικό ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο είχε μπει στο στόχαστρο της πρωτοπόρου στο πρωτάθλημα της Serie B Αταλάντα.

Η εν λόγω ομάδα είναι αυτή που παρακολουθεί στενά και τον Μπλάνκο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη πλησιάσει τον ατζέντη του «Ζορό» γνωρίζοντας ότι ο πρώτος σκόρερ της Ενωσης την τελευταία τετραετία μένει ελεύθερος τον Ιούνιο.

Ο 28χρονος επιθετικός δεν είναι αρνητικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία αρκεί η Αταλάντα να εξασφαλίσει την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία.

Την ερχόμενη εβδομάδα πάντως αναμένεται στην Αθήνα ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή κ. Γκουστάβο Οναϊντίνια, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σταύρο Αδαμίδη και να συζητήσει το θέμα του πελάτη του.

Η ΑΕΚ επιθυμεί να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Αργεντινό και την περιμένει την απάντησή του στην πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών ως το 2013. Στον ποδοσφαιριστή προσφέρει 630.000 ευρώ ετησίως σε πάγιες αποδοχές.