Ο ισπανόςτεχνικός τηςΑΕΚ κ.Μανόλο Χιμένεθκατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να εισέλθει και να βγει με την ίδια ευκολία από τις καρδιές των φανατικών φίλων της ομάδας και συγκεκριμένα τον πυρήνα της Ορίτζιναλ 21 η οποία μετά τη συντριβή (0-6) από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον αποκαθήλωσε πλήρως.
Ταπανό «Vamos Bien» εξαφανίστηκε και ο «ένας από εμάς» όπως τον είχαν αποκάλεσει στελέχη του λαοφιλέστερου συνδέσμου οπαδών της ομάδας, έγινε μέσα σε λίγους μήνες ο «τσαρλατάνος», χαρακτηρισμός που του απέδωσε το κλαμπ της Ορίτζιναλ στην Κομοτηνή.

Παράλληλα ο 47χρονος τεχνικός κατάφερε με τα συνεχώς αντικρουόμενα λεγόμενά του και τις αντιφατικές δηλώσεις του στον Τύπο, να κλονίσει και την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του οι οποίοι πλέον δεν μιλούν για εκείνον με την ίδια θέρμη που το έπρατταν κατά τις πρώτες εβδομάδες συνεργασίας τους με τον πρώην τεχνικό της Σεβίλλης.
Από τη μίαέλεγε στουςπαίκτες του ότι «σαςπιστεύω, έχετε δυνατότητες» και από την άλλη τους καταδείκνυε ως τους απόλυτους υπεύθυνους για τις ήττες που υπέστη η ΑΕΚ, λέγοντας σε συνεντεύξεις Τύπου ότι «δεν έχω το υλικό για να πετύχω περισσότερα πράγματα»ή ότι «είναι λίγοι οι παίκτες μου που έχουν ποιότητα».

Έχασε τους οπαδούς καιτους ποδοσφαιριστές, οΤύπος άρχισε να στηλιτεύει απόψειςκαι συμπεριφορές του, ενώ η διοίκηση της ομάδας σκέφτηκε ότι ίσως είναι πολλά τα 1,2 εκατ. ευρώ για έναν προπονητή που… κομπάζει επειδή η ΑΕΚ είναι τρίτη στη βαθμολογία _ ούσα μάλιστα 24 βαθμούς πίσω από τον πρώτο και 14 από το δεύτερο _ καλώντας μάλιστα άπαντες να νιώθουν υπερήφανοι γι αυτό το… «κατόρθωμα»!

Μέσασε όλα οι ισπανοίδημοσιογράφοιαποκάλυψαν ότιοκ. Χιμένεθ, ενώ την παραμονή του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» έλεγε σε συνέντευξη Τύπου ότι «οραματίζομαι την ΑΕΚ που διάβασα στα βιβλία», λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήλθε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της ουραγού στην Πριμέρα Ντιβισιόν Χέρκουλες για να επιστρέψει στην Ισπανία!

Μάλιστα την επομένητηςσυντριβήςαπό τονπρωταθλητή Ελλάδας, ο 47χρονος προπονητής, δίχως ίχνος ευθύνης για το συμβάν, ζητούσε από τον πρόεδρο της ΑΕΚ κ.Σταύρο Αδαμίδηνα τον «ελευθερώσει» για να επιστρέψει στην πατρίδα του!

Ο τελευταίος του το αρνήθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα θέλοντας να κρατήσει την ομάδα συγκεντρωμένη ως τον τελικό του Κυπέλλου στις 30 Απριλίου.

Τις τελευταίες ημέρες οκ. Χιμένεθεπιχειρεί να εξιλεωθεί απέναντι σε όλους. Ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να δώσουν απαντήσεις για το κάζο στο «Γ. Καραϊσκάκης» συνεχίζοντας μόνο με νίκες ως το τέλος της σεζόν και κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας.

Παράλληλα στη συζήτηση που είχε με τον κ. Αδαμίδη, υποσχέθηκε αφοσίωση στην ομάδα και επιθυμία να παραμείνει σε αυτήν και την ερχόμενη σεζόν εξαντλώντας το συμβόλαιό του!

Τοθέμα είναι όμως ότι πλέον ουδείς στην ΑΕΚ έχει εμπιστοσύνη στον ισπανό προπονητή, ενώ μάλλον θα αποτελέσει ανακούφιση και για το προβληματικό ταμείο της ΠΑΕ αν εν τέλει ο κ. Χιμένεθ αποχωρήσει το καλοκαίρι για να επιστρέψει στην πατρίδα του ακόμα κι αν οδηγήσει την Ενωση στην κατάκτηση ενός τίτλου ύστερα από εννέα χρόνια φαγούρας…