Στην τελευταία αγωνιστική για τα προκριματικά του Euro 2012 τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα κατάφεραν να νικήσουν, με τους Ισπανούς και τους Ολλανδούς να κάνουν το 6×6. Ο Μάρκο Πάντελιτς «χτύπησε» για δεύτερο σερί ματς, όμως η Σερβία ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Εσθονία.

Το πανόραμα των ομίλων:

Πρώτος όμιλος

Τουρκία-Αυστρία 2-0

Η Τουρκία κατάφερε να επικρατήσει 2-0 της Αυστρία στην Κωνσταντινούπολη και να αποκτήσει προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον 1ο όμιλο. Οι παίκτες του Γκους Χίντινγκ σκόραραν με τους Αρντά και Γκονούλ στο 28’ και το 77’ αντίστοιχα.

Βέλγιο-Αζερμπαϊτζάν 4-1

Νέα μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε το Βέλγιο, που ήταν καταιγιστικό στο πρώτο ημίχρονο και διέλυσε 4-1 το Αζερμπαϊτζάν. Ο Βερτόγκεν στο 12΄ άνοιξε το σκορ για τους «Κόκκινους Διαβόλους», όμως ο Αμπούσεφ ισοφάρισε στο 16’ για τους Αζέρους. Η συνέχεια άνηκε απόλυτα στους γηπεδούχους, οι Σίμονς με πέναλτι στο 32’ και Τσαντλί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκαναν γρήγορα στο 3-1 και ο Φόσεν στο 74ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τρίτος όμιλος

Εσθονία-Σερβία 1-1

Ο Μάρκο Πάντελιτς σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη, όμως η Σερβία δεν κατάφερε να αποφύγει το στραβοπάτημα στον αγώνα με την Εσθονία (1-1). Ο άσος του Ολυμπιακού «χτύπησε» στο 38ο λεπτό, όμως ο Βασίλιεφ στο 84’ χάρισε τον βαθμό στους γηπεδούχους.

Βόρειος Ιρλανδία-Σλοβενία 0-0

Βόρειος Ιρλανδία και Σλοβενία ήρθαν ισόπαλες 0-0 χωρίς να δείξουν κάτι σπουδαίο σε ένα ματς-«αγγαρεία». Το αποτέλεσμα αυτό δεν βόλεψε καμία ομάδα, καθώς άφησαν ρευστά τα πράγματα για τον 3ο όμιλο και έδειξαν ότι δεν μπορούν να κοντράρουν την πρώτη Ιταλία.

Τέταρτος όμιλος

Ρουμανία-Λουξεμβούργο 3-1

Η Ρουμανία έψαχνε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2012 για τον 4ο όμιλο και τα κατάφερε απέναντι στο Λουξεμβούργο (3-1).Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 22’ με τον Τζέρσον, όμως στην συνέχεια ήρθε η απάντηση του Αντριαν Μούτου και της παρέας του. Ο σούπερ σταρ των Ρουμάνων «χτύπησε» δύο φορές (24’, 68’), ενώ ο Ζίκου διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έδωσε την ευκαιρία την ομάδα του να ελπίζει για πρόκριση.

Πέμπτος όμιλος

Ολλανδία-Ουγγαρία 5-3

Απίστευτη παράσταση έδωσαν στο Αμστερνταμ Ολλανδία και Ουγγαρία, με τους Οράνιε να παίρνουν την νίκη (5-3). Ο Φαν Πέρσι έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 13’, όμως οι Μαγυάροι κατάφεραν να γυρίσουν το ματς με δύο τέρματα των Ρούντολ (46’) και Γκέρα (50’).

Οι ανατροπές δεν είχαν τελειώσει ακόμα στο ματς. Οι παίκτες του Φαν Μάρβαϊκ έκαναν το 3-2 με τους Σνάιντερ (61’) και Φαν Νίστελροϊ (73’). Ο Γκέρα έφερε την ανησυχία με το τέρμα του στο 75’, όμως ο Ντιρκ Κάιτ «μίλησε» στο φινάλε και με δύο γκολ σε τρία λεπτά (78’, 81’) διαμόρφωσε το τελικό 5-3.

Σουηδία-Μολδαβία 2-1

Η Μολδαβία αποδείχτηκε δύσκολη αντίπαλος για την Σουηδία, όμως οι παίκτες του Ερικ Χάμρεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να παραμένουν στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στον 5ο όμιλο. Ο Λούστιγκ έδιωξε το άγχος με το γκολ του στο 30’, ενώ ο Λάρσον στο 82ο λεπτό έκανε το 2-0. Ο Σουβόροφ μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Εκτος όμιλος

Ισραήλ-Γεωργία 1-0

Στο «κόλπο» της πρόκρισης παρέμεινε το Ισραήλ, που επικράτησε 1-0 της Γεωργίας για τον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2012, όπου συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα. Το τέρμα του Μπεν Χαϊμ (όχι του αμυντικού της Γουέστ Χαμ) στο 69’ χάρισε την νίκη στην ομάδα του Λουΐς Φερναντέζ.

Ετσι, οι Ισραηλινοί έπιασαν στην δεύτερη θέση την Κροατία με 10 βαθμούς, έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο. Το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια έχασε σημαντικό έδαφος στην προσπάθειά του για πρόκριση στα τελικά και έμεινε στους 9 βαθμούς.

Ενατος όμιλος

Λιθουανία-Ισπανία 1-3

Μπορεί να άργησε λίγο, όμως η Ισπανία ανέβασε στροφές όταν έπρεπε και νίκησε εκτός έδρας την Λιθουανία (3-1). Ο Τσάβι έδωσε το προβάδισμα στους Φούριας Ρόχας στο 19ο λεπτό, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απαντήσουν με τον Στανκεβίτσιους στο 57’. Κάπου εκεί ήρθε το αυτογκόλ του Κινγιάσκας στο 70’ έδιωξε το άγχος από τους Ισπανούς. Την νίκη για τους Παγκόσμιους πρωταθλητές κλείδωσε ο Μάτα στο 83ο λεπτό.

Τσεχία-Λιχτενστάιν 2-0

Η Τσεχία επικράτησε του Λίχτενστάιν με 2-0 στην Πράγα για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2012 μειώνοντας την απόστασή της από τη πρωτοπόρφο του ομίλου, Ισπανία στους 3 βαθμούς. Τώρα οι Τσέχοι περιμένουν απώλεια βαθμών από τους Φούριας Ρόχας οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη Λιθουανία στο Κάουνας στις 21:45. Ο Μίλαν Μπάρος άνοιξε το σκορ για τους νικητές μόλις στο 3ο λεπτό και ο Κάντλετς διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 70΄.