Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο προπονητής της Παναχαϊκής κ. Ηλίας Φυντάνης και ο ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας στο γήπεδο της Ριζούπολης. Οι δύο άνδρες θέλησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Απόλλωνα με την Κόρινθο για την 27η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Football League 2 αλλά όταν έγιναν αντιληπτοί… άναψαν τα αίματα.

Περίπου 80 οπαδοί των γηπεδούχων κινήθηκαν απειλητικά προς τα επίσημα και επιτέθηκαν στον πρόεδρο της αχαϊκής ομάδας, με αφορμή δηλώσεις που είχε κάνει με τις οποίες χαρακτήριζε τον Απόλλωνα «βρώμικη ομάδα». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο κ. Φυντάνης δέχθηκε αρκετά χτυπήματα στην προσπάθειά του να προστατέψει τον κ. Κούγια, ο οποίος επίσης χτυπήθηκε ελαφρά.

Εστω και καθυστερημένα η αστυνομία παρενέβη και οι δύο άνδρες φυγαδεύτηκαν από την θύρα 2 του γηπέδου. Με δεδομένο πάντως ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα αναμετρηθούν στο γήπεδο της Πάτρας η Παναχαϊκή και ο Απόλλων γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι.

Κούγιας: Δεν δίνουμε συνέχεια

Ο κ. Κούγιας μιλώντας λίγο αργότερα στο NovaΣΠΟΡ FM δήλωσε ότι γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν αλλά δεν θα δώσει συνέχεια, τονίζοντας ότι η Παναχαϊκή θα φιλοξενήσει άψογα την αποστολή του Απόλλωνα.

«Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που μας χτύπησαν. Τον κ. Βελλή που είναι πρόεδρος, τον Συρίγο που είναι ένα εξαίρετο παιδί γενικώς και τον ξέρουν όλοι και τον Βενεδίκη. Θα σας πως μόνο ότι εμείς φιλοξενήσαμε με τον καλύτερο τρόπο όποια ομάδα ήρθε στην Πάτρα, με εξαίρεση τον ΠΑΟ Ρουφ που είχαμε κάποια προβλήματα. Όλοι μας δίνουν συγχαρητήρια. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, στο μεταξύ μας παιχνίδι. Να έρθουν και αυτοί που μάς χτύπησαν, θα τους παραχωρήσουμε και το πέταλο στους οπαδούς του Απόλλωνα να έρθουν. Δεν θέλω να συνεχιστεί αυτό και να γίνει αντικείμενο εκμεταλλεύσεως.

Τον κ. Βελή δεν τον ήξερα και δεν περίμενα να με χτυπήσει από πίσω. Αυτό με πείραξε. Όταν έχεις κάτι το λες στον άλλο ευθέως. Είχα πει ότι ο Απόλλωνας στον πρώτο γύρο μας κέρδισε με βρώμικο τρόπο. Δεν πειράζει αφού μας αρέσει το ποδόσφαιρο, υφιστάμεθα και αυτά. Όποιος πρόεδρος έχει έρθει στην Πάτρα, τον φιλοξενώ προσωπικά και δεν έχει δημιουργηθεί τίποτα. Ανεξάρτητα με το τι έγινε, καλώ την διοίκηση του Απόλλωνα και τον πρόεδρο να έρθει και να δει το παιχνίδι. Εγώ δεν έχω πάθει τίποτα αλλά ο κύριος Φυντάνης προσπαθώντας να με σώσει χτυπήθηκε πολύ άσχημα» δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Από την πλευρά του ο κ. Φυντάνης δήλωσε: «Παίζουμε την Τετάρτη τον αγώνα με τον Απόλλωνα και πήγαμε να δούμε το ματς. Μάλιστα, είχαμε ειδοποιήσει. Όταν καθίσαμε ήρθε ο πρόεδρος, ο Βελής από πίσω και χτύπησε τον πρόεδρο με γροθιά. Μετά ήρθε ένας παλαίμαχος και χτύπησε στο πρόσωπο τον κ. Κούγια. Εκεί προσπάθησα να προστατεύσω τον κ. Κούγια και με χτύπησαν, μας πήγανε λιντσάροντας έξω από το γήπεδο. Είμαστε πολιτισμένη ομάδα, δεν είχαμε αντεγκλήσεις με τον Απόλλωνα, ήμασταν ήρεμοι και το έχουμε αποδείξει. Δεν είχαμε ποτέ κάποια κόντρα, τώρα θα τους δείξουμε ότι είμαστε πολιτισμένοι».