Τελική λύση για Φάληρο και Ελληνικό

Η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου και του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ανεβαίνουν στην κλίμακα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, καθώς υπό την πίεση της υποβάθμισης και της αναθεώρησης προς τα πάνω του ελλείμματος υπάρχει επενδυτικό άγχος.

Η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου και του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ανεβαίνουν στην κλίμακα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, καθώς υπό την πίεση της υποβάθμισης και της αναθεώρησης προς τα πάνω του ελλείμματος υπάρχει επενδυτικό άγχος.

Το απόγευμα στις 5 ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου έχει προγραμματισμένη συνάντηση στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου με την ομάδα εργασίας στην οποία προΐσταται ο ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο.

Η ομάδα αυτή θα παρουσιάσει στον Πρωθυπουργό και στους υπουργούς που θα παρευρίσκονται (Τίνα Μπιρμπίλη, Δημ. Ρέππας, Π. Γερουλάνος και Ν. Σηφουνάκης), τις μελέτες για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, οι οποίες αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η παρουσία του Πρωθυπουργού, πέραν του συμβολισμού που εμπεριέχει για το βάρος που δίνει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Φαλήρου, με τη δημιουργία ενός πάρκου με δραστηριότητες πολιτισμού και αναψυχής, έχει και άλλη σημασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πιάνο προτείνει να κατασκευαστεί στην περιοχή ένα πολυτελέστατο και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ξενοδοχείο – σύμβολο για την πόλη ώστε να υπάρχει και κάποιο εισόδημα για το Δημόσιο από την ανάπλαση, η οποία αναμένεται να κοστίσει περί τα 200 εκ. ευρώ με πόρους προερχόμενους από το ΕΣΠΑ.

Λέγεται ομως ότι σε αυτή την προοπτική αντιτάσσονται οι υπηρεσίες της υπουργού Περιβάλλοντος κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, καθώς στους σχεδιασμούς τους δεν υπάρχει η διάσταση του κέρδους, παρά μόνο του περιβάλλοντος. Μόνο που η συντήρηση των μεγάλων πάρκων είναι πολυδάπανη και το Δημόσιο θα χρειαστεί πόρους για καθένα από αυτά. Ο Πρωθυπουργός, που είναι ενήμερος για όλα αυτά, ενδεχομένως σε αυτή τη συνάντηση να δώσει και τις κατευθύνσεις για την ανάπλαση της περιοχής.

Εξάλλου, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου προγραμματίζεται μεγάλη εκδήλωση παρουσία του Πρωθυπουργού στην οποία ο ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Ασεμπίγιο θα παρουσιάσει τις μελέτες για την ανάπλαση του Ελληνικού. Αυτό είναι ένα αναπτυξιακό έργο στο οποίο ποντάρει πολλά η κυβέρνηση προκειμένου να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος, διευκρινιζόταν ότι το μάστερ πλαν δεν περιέχει ξενοδοχείο και ότι το συγκεκριμένο υπουργείο σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού και Υποδομών υποστήριξε και εκπόνησε το μαστερ πλαν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk