Σε διελκυστίνδα έχει μετατραπεί ο τόπος διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων , καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης επιμένει από τη μια ότι σε συνθήκες κατάληψης δεν θα γίνει συνεδρίαση στο δημαρχείο και από την άλλη ξεκαθαρίζει ότι οι διαδικασίες για τη λειτουργία του Δήμου δεν θα σταματήσουν.

Έτσι, για μια ακόμα φορά προκαλεί την αντίδραση της αντιπολίτευσης η απόφαση να μεταφερθεί εκτός δημαρχείου -αυτή τη φορά στο αμφιθέατρο του ραδιοσταθμού 9,84 – η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάληψης του δημαρχιακού Μεγάρου από συμβασιούχους του Δήμου.

Μέρα με τη μέρα, λαμβάνουν , όλο και πιο έντονα, διαστάσεις πολιτικής αντιπαράθεσης οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί, τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους εξέφρασε ο γραμματέας της ΝΔ κ. Αν. Λυκουρέντζος ο οποίος τους επισκέφτηκε στο δημαρχείο μαζί με τον γραμματέα συνδικαλιστικού κ. Ιω. Μανώλη και τον Γραμματέα του Οργανωτικού της ΝΔ κ. Εμ. Αγγελάκα.

Μάλιστα, ο κ. Λυκουρέντζος μετέφερε στους συμβασιούχους θετική απάντηση στο αίτημα των εργαζομένων του δήμου να δει αντιπροσωπεία τους τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ν. Κακλαμάνης ενημέρωσε τον κ. Καμίνη ότι η παράταξή του δεν θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση η οποία ορίσθηκε εκτός του δημαρχιακού Μεγάρου . Αιχμηρά τονίζει ο κ. Κακλαμάνης: «Δεν πρόκειται, να ακολουθήσουμε τον κ. Γ. Καμίνη και τον κ. Γ. Ραγκούση, στο κατήφορο, που έχουν πάρει. Οι Αθηναίοι πολίτες μπορούν, να συνειδητοποιήσουν, πλέον, ότι ο «επιτυχημένος» Συνήγορος του Πολίτη, προσπαθεί καθημερινά, να αποδείξει ότι είναι «δήμαρχος περιορισμένης ευθύνης»…».

Επίσης, με επιστολή του προς το δήμαρχο Αθηναίων ζητά , εφόσον διεξαχθεί το δημοτικό συμβούλιο, να αναβληθούν για την επόμενη συνεδρίαση θέματα που αφορούν στους συμβασιούχους και στις συγχωνεύσεις σχολείων.

Η κίνηση αυτή του κ. Κακλαμάνη δεν είναι τυχαία. Στη σημερινή ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνεται ως θέμα, ύστερα από αίτημα παρατάξεων της αντιπολίτευσης («Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», «Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας»), η συζήτηση και λήψη απόφασης για το ζήτημα των εργαζομένων με συμβάσεις έργου ή άλλων μορφών συμβάσεων, που παραμένουν στην εργασία τους, με δικαστικές αποφάσεις, επαναβεβαιώνοντας τις ομόφωνες αποφάσεις (υπ΄ αριθμ. 1610 και 1611) οι οποίες είχαν ληφθεί στις 02.12.2010 και ζητούσαν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επίσης, η Ανοιχτή Πόλη (δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) με επικεφαλής την κυρία Ελένη Πορτάλιου καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για μεθόδευση μέσω της μετάθεσης της ώρας και του τόπου συνεδρίασης με στόχο «να ακυρωθεί de facto ο αγώνας των εργαζομένων συμβασιούχων του Δήμου που πραγματοποιούν κατάληψη στο κτίριο της οδού Αθηνάς».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης δεν θα μετάσχουν στη συνεδρίαση και επισημαίνουν ότι αυτή τη φορά δεν ισχύει «η πρόφαση περί σπουδαιότητας της ψήφισης του προϋπολογισμού εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζει ο νόμος» που είχε προβάλλει η δημοτική Αρχή, όταν είχε συγκαλέσει την προηγούμενη συνεδρίαση σε ξενοδοχείο αντί στο δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, που τελεί υπό κατάληψη.

Την ίδια στάση κρατούν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον κ. Ν. Σοφιανό (στηρίζεται από το ΚΚΕ) και η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, που δεν θα παρευρεθούν. Αντίθετα, ο κ. Γ. Αμυράς (παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα») θα μετάσχει στη συνεδρίαση ξεκαθαρίζοντας και πάλι , όπως και όταν μετείχε στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, ότι «οι πολίτες μας εξέλεξαν για να συμμετέχουμε και όχι να απέχουμε». Ο κ. Αμυράς διαφωνεί με την κατάληψη της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου , αλλά χαρακτηρίζει την απόλυση συμβασιούχων τη «χειρότερη προσβολή», θεωρώντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.