Τόσο δύσκολη είναι η αλήθεια;

Είναι τόσο δύσκολο πράγμα να λες την αλήθεια; Κι ειδικά για μια κυβέρνηση που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, επειδή δεν έχει κανένα λόγο να κρύψει κάτι. Κι όμως. Επί δύο ημέρες σπαράσσονται κυβερνητικά στελέχη, επειδή ένας υπουργός τόλμησε να πει ότι ήλθε η ώρα να ειπωθεί όλη η αλήθεια στον λαό.Το σήριαλ ξεκίνησε από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Λοβέρδο, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει όλη την αλήθεια στον λαό για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, αλλά και για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει ανάκαμψη.

Τόσο δύσκολη είναι η αλήθεια; | tovima.gr

Είναι τόσο δύσκολο πράγμα να λες την αλήθεια; Κι ειδικά για μια κυβέρνηση που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, επειδή δεν έχει κανένα λόγο να κρύψει κάτι.

Κι όμως. Επί δύο ημέρες σπαράσσονται κυβερνητικά στελέχη, επειδή ένας υπουργός τόλμησε να πει ότι ήλθε η ώρα να ειπωθεί όλη η αλήθεια στον λαό.

Το σήριαλ ξεκίνησε από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Λοβέρδο, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει όλη την αλήθεια στον λαό για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, αλλά και για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει ανάκαμψη.

Χρειάστηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να επισημάνει ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν. «Λέμε την αλήθεια στον λαό» παρατήρησε μιλώντας στον VIMAFM ο υπουργός Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλη η αλήθεια δεν έχει ειπωθεί ακόμα.

Και πράγματι δεν έχει ειπωθεί.

-Χρειάζονται τελικά ή όχι οι αποκρατικοποιήσεις;

-Μπορεί να πουληθεί κομμάτι της ΔΕΗ ή της ΕΥΔΑΠ με τόσο χαμηλή χρηματιστηριακή τιμή;

-Κι αν δεν ιδιωτικοποιηθούν κερδοφόρες εταιρείες, έστω και σε χαμηλή τιμή, πως θα βρεθούν τα δισεκατομμύρια που αναζητά ο κ. Παπακωνσταντίνου;

-Ποιοι θα θιγούν από το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων;

-Θα υπάρξουν κι άλλες μειώσεις σε συντάξεις από τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων; Θα περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις και πόσο;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα λογικά ερωτήματα, είναι αλήθειες που δεν έχουν ακόμη ειπωθεί από την κυβέρνηση. Και την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός ζητά από τους πολίτες να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την κυβέρνησή του, διαγράφοντας από την μνήμη τους αιφνιδιασμούς που υπέστησαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες με σημαντικές συνέπειες στο εισόδημά τους.

Δεν είναι λοιπόν τόσο δύσκολο πράγμα να πει μια κυβέρνηση την αλήθεια. Κι ας μην την λένε οι πολιτικοί εδώ και χρόνια στον κοσμάκη. Είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης.

Πως ελπίζει μια κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουν να την εμπιστεύονται οι έλληνες, όταν τη μια καταγγέλλει την Τρόικα και την επομένη επιβεβαιώνει τα όσα αποκάλυψαν οι «τροϊκανοί» για το πρόγραμμα των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ;

Μπορεί η αλήθεια μερικές φορές να πονάει. Αλλά πάντοτε εκτιμάται σε εκείνον που τολμάει να την πει…

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk