Ευ΄ όλης της ύλης συζήτηση για τα πολιτιστικά και τουριστικά θέματα του Δήμου Θεσσαλονίκης είχαν χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου και ο δήμαρχος κ. Ι. Μπουτάρης, με επίκεντρο τις εκδηλώσεις του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών», τον σχεδιασμό για τις επόμενες χρονιές και την τουριστική ανάδειξη της πόλης ως σημείου αναφοράς για τη Μακεδονία και τον τομέα της κρουαζιέρας.

«Θεωρούμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι κομβική για την εξάπλωση του τουρισμού και σε άλλα μέρη της βορείου Ελλάδος και η συνεργασία μας έχει ήδη αρχίσει να αποφέρει καρπούς», δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση. Παράλληλα επισήμανε ότι σε δέκα μέρες θα υποδεχθούν με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κ. Στας Μιζέζνικοφ, ενώ στόχος είναι και οι αγορές των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «Σταυροδρόμι Πολιτισμών» υιοθετείται εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι όλη η πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης βασίζεται πάνω σε αυτό. «Αναδεικνύουμε την εβραϊκή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης όπως και την οθωμανική και την αρμενική, όλους τους πολιτισμούς που υπήρξαν για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντικό», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.