Διεθνές Συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας

Την Τρίτη, 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τα θέματα του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, με θέμα «Ο Ορυκτός Πλούτος της Ελλάδας: βασικός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης», στο ξενοδοχείο King George Palace στην Αθήνα, απο τις 09:00 έως τις 17:00. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαθέτει σημαντικό ορυκτό πλούτο, ο οποίος συνίσταται σε ποικιλία ορυκτών και μεταλλευμάτων µε μεγάλο βιομηχανικό ενδιαφέρον. Η υψηλή ποιότητα και οι πολλές και εξειδικευμένες χρήσεις των ορυκτών που διαθέτει η χώρα μας μπορεί να δώσει σημαντικά πλεονεκτήματα στην οικονομία της χώρας.

Την Τρίτη, 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τα θέματα του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, με θέμα «Ο Ορυκτός Πλούτος της Ελλάδας: βασικός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης», στο ξενοδοχείο King George Palace στην Αθήνα, απο τις 09:00 έως τις 17:00.

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαθέτει σημαντικό ορυκτό πλούτο, ο οποίος συνίσταται σε ποικιλία ορυκτών και μεταλλευμάτων µε μεγάλο βιομηχανικό ενδιαφέρον. Η υψηλή ποιότητα και οι πολλές και εξειδικευμένες χρήσεις των ορυκτών που διαθέτει η χώρα μας μπορεί να δώσει σημαντικά πλεονεκτήματα στην οικονομία της χώρας.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να καλυφθούν τα καίρια θέματα που αφορούν στην συμβολή του ορυκτού πλούτου προς την κατεύθυνση της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας της χώρας, τις πρακτικές που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις διεθνείς πρακτικές για τη βιώσιμη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, θέματα νέων τεχνικών και περιβαλλοντολογικής προστασίας και καίρια ζητήματα που αφορούν στις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάπτυξη των επενδύσεων.

Στους επιβεβαιωμένους ομιλητές του συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται οι κ.κ. Χάρης Παμπούκης, Υπουργός Επικρατείας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Καρτάλης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Περιβάλλον, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτής Ν.Δ. και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Εκπρόσωπος ΛΑΟΣ, Δρ. Corina Hebestreit, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Euromines, Σωκράτης Μπαλτζής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Καθηγητής Ιωάννης Πασπαλιάρης, Πρόεδρος της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γεώργιος Ξυδούς, Πρόεδρος των Χρυσωρυχείων Θράκης Α.Ε., Μαρία Σπηλιοπούλου-Καπαριά, Αναπλ. Διευθύντρια του Τομέα Μετάλλων-Ορυκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Michel Sponar, Policy Officer – Resource & Waste Management στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Mark Rachovides, Πρόεδρος του Ομίλου Χρυσού της εταιρείας Euromines, Paul Wright, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eldorado Gold Corporation, Μιχαήλ Σταματάκης, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Απόστολος Μπαράτσης, Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Giles Fitzpatrick, Πρόεδρος της εταιρείας Cannacord, Νικόλαος Φουσέκης, Δήμαρχος του Δήμου Δελφών, και άλλοι.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk