Αλταφάζ: Η τρόικα διαφωνεί με την υποβάθμιση της Ελλάδας

«Δεν συμφωνούμε με την αξιολόγηση της Standard & Poor’s. Εμείς έχουμε τη δική μας αξιολόγηση για την Ελλάδα και αυτή είναι διαφορετική με εκείνη του οίκου».

Με τα λόγια αυτά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ εξέφρασε σήμερα τη διαφωνία της Κομισιόν με την υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο Αλταφάζ εξήγησε ότι «οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης στηρίζουν την αξιολόγηση της Επιτροπής, η οποία ενέκρινε τη χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα».

Μάλιστα μιλώντας και ως εκπρόσωπος της τρόικας, πρόσθεσε ότι την άποψη της Επιτροπής για την Ελλάδα τη συμμερίζονται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τέλος, ο αξιωματούχος της Κομισιόν και της τρόικας είπε ότι η Ελλάδα «τα πάει καλά» σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης που συμφώνησε πέρυσι στο πλαίσιο της δανειοδότησής της από τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά πλήρους εφαρμογής του προγράμματος. Τα πηγαίνει καλά, αυτή είναι η αξιολόγησή μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι δεν ακολουθεί το σωστό δρόμο»
, είπε συγκεκριμένα ο Αλταφάζ.
«Τρύπες» μικρών διαστάσεων

Ο Αμαντέου Αλταφάζ διευκρίνισε, επίσης, στους εκπροσώπους του τύπου: «Η Ελλάδα σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε πορεία μείωσης του ελλείμματος. Υπάρχουν ακόμη μερικές «τρύπες» στον προϋπολογισμό της για να κλείσει, αλλά όχι των διαστάσεων που φαντάζεστε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk