Οι σοσιαλιστές της Ευρώπης τάσσονται στο πλευρό του ελληνικού αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Αυτό διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ομάδας των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών κ. Μάρτιν Σουλτς μαζί με τον κ. Σταύρο Λαμπρινίδη, που επισκέφθηκαν χθες το Μουσείο της Ακρόπολης όπου τους υποδέχθηκε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.

«Μαγικό τόπο» χαρακτήρισε το μουσείο ο κ. Σουλτς, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και για το θέμα της διευκόλυνσης έκδοσης Visa προς συγκεκριμένες χώρες. Ζήτημα, το οποίο έθεσε ο έλληνας υπουργός Πολιτισμού εστιάζοντας στην ανάγκη συνεργασίας των ευρωβουλευτών προκειμένου να γίνει πιο ελαστική και απλή η διαδικασία έκδοσης visa από χώρες που θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές αγορές για την Ελλάδα και για την ανάπτυξη του τουρισμού της.

«Ο Παρθενώνας είναι το πλέον επιφανές μνημείο ανθρωπισμού αλλά είναι κατακερματισμένο ανάμεσα στην Αθήνα και το Βρετανικό Μουσείο. Σας ζητώ να στηρίξετε το αίτημά μας για την επανένωσή του, όχι ως φίλοι της Ελλάδας αλλά ως σοσιαλιστές, ως άνθρωποι που υπηρετούν τις αξίες που αντιπροσωπεύει ο Παρθενώνας. Την ελευθερία, την ισότητα και τη δημοκρατία…»,
ανέφερε στην ομιλία του ο κ Γερουλάνος.