Ο Μυράτ στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξανδρος Μυράτ θα είναι από τούδε και στο εξής ο νέος διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού του κ. Παύλου Γερουλάνου.

Ο Αλέξανδρος Μυράτ θα είναι από τούδε και στο εξής ο νέος διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού του κ. Παύλου Γερουλάνου. Ο κ. Μυράτ διαδέχεται στο «τιμόνι» του συνόλου τον κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη ο οποίος προσφάτως τοποθετήθηκε καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μόνιμος αρχιμουσικός της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και από το 2008 μόνιμος προσκεκλημένος μαέστρος της Φιλαρμονικής της Τάργκου – Μούρες της Τρανσυλβανίας, ο Α. Μυράτ γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε στο Παρίσι και το 1970 έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση με την Εθνική Ορχήστρα του Μόντε Κάρλο.

Το 1991 – έχοντας στο μεταξύ διευθύνει διάφορες ορχήστρες στο εξωτερικό – ανέλαβε την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με την οποία ανέπτυξε πολλαπλή δραστηριότητα: πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών, παραγγελίες νέων έργων, μετακλήσεις σημαντικών σολίστ, οργάνωση συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ηχογραφήσεις κ. α

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk