Λίγες μέρες πριν τις συναυλίες των UNKLE στις 8 και 9 Απριλίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, o James Lavelle ανοίγει τα χαρτιά του.

– Εχετε κάνει πολλές συνεργασίες με ροκ συγκροτήματα και μουσικούς όπως ο Josh Homme, ο Ian Brown και πιο πρόσφατα ο Nick Cave. Προτιμάτε να συνδυάζετε τον ήχο των UNKLE με ροκ ή με πιο mainstream ήχο;

Απλώς μου αρέσει να συνεργάζομαι με ενδιαφέροντες συνθέτες που με εμπνέουν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δουλέψω με πιο mainstream καλλιτέχνες, όπως η Rihanna ή κάποιος αντίστοιχος, αρκεί να είναι για τους σωστούς λόγους και με τις σωστές συνθήκες.

– Εχετε πει σε συνεντεύξεις σας ότι δε δίνετε μεγάλη σημασία στο internet. Είναι όμως γεγονός ότι εκτός από τη μουσική ασχολείστε με πολλά άλλα projects, όπως η δισκογραφική εταιρία Mo’ Wax και η σειρά ρούχων Surrender. Αυτό δε σημαίνει ότι το internet είναι απολύτως αναγκαίο για την προώθησή τους;

Το πιστεύω ότι είναι απαραίτητο, απλώς δε θέλω να δυσκολέψω τη ζωή μου βασιζόμενος μόνο σε αυτό. Είμαι αρκετά τυχερός ώστε να συνεργάζομαι με ανθρώπους που ασχολούνται πιο πολύ από ότι εγώ με το συγκεκριμένο μέσο. Προσωπικά χρειάζομαι να είμαι ήρεμος για να δημιουργήσω.

– Στην συναυλία που έγινε πρόσφατα στο Brixton Academy μοιράστηκαν flexi discs του νέου σας single. Μπορούμε να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο στις συναυλίες που θα δώσετε στην Ελλάδα; Αν όχι, ίσως κάποια άλλη έκπληξη;

Αυτό ήταν ειδικά για τη συγκεκριμένη συναυλία στο Brixton αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι πιο ιδιαίτερο για τις συναυλίες μας στην Ελλάδα

– Πως εξελίσσεται το project Surrender που συνδυάζει μόδα με τέχνη;

Για την ώρα το Surrender το έχω βάλει στην άκρη και δουλεύω άλλα μελλοντικά projects για τα οποία θα συνεχίσω να ενημερώνω το κοινό μας.

– Με ποιους καλλιτέχνες, από οποιαδήποτε εποχή, θα θέλατε να είχατε συνεργαστείτε;

Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις να απαντηθούν. Είναι τόσοι πολλοί: ο Jean-Michel Basquiat, ο Stanley Kubrick, ο Joe Strummer, ο Marvin Gaye, ο John Lennon, ο Picasso – η λίστα είναι ατελείωτη!

– Οι UNKLE έχουν ένα πολύ ισχυρό fan club στην Ελλάδα. Ποια είναι η γνώμη σας για το ελληνικό κοινό;

Το λατρεύουμε. Η Ελλάδα είναι ένα από τα αγαπημένα μας μέρη και αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε εδώ ένα τόσο δυνατό fanbase.